reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zainteresowania, hobby...

Justysia mi chodzi o obrazy tego typu Obraz olejny rcznie malowany - te tulipany - tryptyk jeden kwiat, łodyga, ewentualnie jakiś listek i tło delikatnie cieniowane. Kolorystyka - kwiatki purpurowe Kwiat purpurowy kwiat , Żel kolorowy Golden Nails - purpurowy róż - 5g 022, a tło kremowo-beżowe - no i właśnie, żeby nie zużyć zbyt wiele farby na to tło pomyślałam o tej emulsyjnej/lateksowej, bo nam zostało po malowaniu ścian...

A kwiatki... hmmm... jak narazie wybrałam tulipana, gerbera/margaretkę a trzeci jest jeszcze do końca nie sprecyzowany - może kantadeska?

Ostatnia edycja:
reklama
Ewo - co do sukienek, to tez mnie to martwi, ze grzac o one nie będą;-), ale w sumie, to żadna sukienusia nie grzeje, chyba, ze wełniana, ale kto taką zakłada na wesele?:sorry2: A na wierzch cos bedzie trzeba załozyć, a na sali (mam nadzieje:baffled:) Bedzie ciepło. Poza tym wesele mam 1 października, wiec nie w listopadzie:-p

Co do obrazów- jesli bedziesz malowac akrylami, to nie widze przeszkód- żadnych. Ale jesli olejne, to myslę, ze mogą sie kiepsko trzymac. Podobrazie jest zagruntowane własnie po to, zeby malunek był trwały. Farba emulsyjna jest na to farba wodna, więc tłuste olejne farby nałozone na nią?:baffled: No tak na logike, myslę, że to nienajlepszy pomysł.
Ale Ty chyba jestes zdecydowana na akryle? Farba emulsyjna, to tez przeciez akryl, wiec bedzie ok. Werniksowanie nic jej nie zrobi;-) Poza tym werniksowanie nie jest konieczne. Jak kupisz dobrej jakości farby, to one same w sobie mają utrwalacze.

Justysia- dzieki za ta sukieneczke- jakos jej nie wyhaczyłam:sorry2: Poza tym wolałabym jednak rekawek (chyba:sorry2:)

Ewa- i tak jak pisała Justysia- zakup dodatkową białą farbę- koniecznie!

Ostatnia edycja:
myśle ,że możesz śmiało malować tło.

Kwiaty fajne,ale to cholernie drogie :szok::szok::szok::szok:,jakby ktoś chciał kupywać to bym malowała takie chwasty,bo co to takiego.
Ewo jak wyglada kandadeska??:baffled:

A jeżeli moge spytać gdzie zamawialaś farby itp. z tej stronki ??

edit:
dZiewczyny no to ja zapytam (sorki ,że truje)
Udało mi się za tania kase wylicytowac sukienke,ale ona czarna i jak wiecie jestem sceptyczna co do czerni na wesele,ale jak nie bede miala wyjscia to chyba zrobie.
I jakby do niej jakis pasek nie wiem w turkusie ,czy by to przeszło ,jak myslicie ??
a8220 B.YOUNG CZARNA SUKIENKA -BLASZKI 42 (1192312014) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Justysia moze i z tym turkusem nie bedzie głupio ale ja bym chyba poszła bardziej w srebrny,tym bardziej ze tam w tej sukience juz cos tam srebrnego chyba jest.Albo ewentualnie może fiolecik,ale czarny z fiolecikiem tez nie wiem jak by ci sie kojażyło,jakie masz podejscie do zestawienia tych dwuch kolorów.Moze nasze stylistki niech sie lepiej wypowiedzo.
Dmuchawcu 1 mi sie podoba
2 taka sobie,bardziej taka tuniczka
3 ta mi sie najbardziej widzi dla brzuchatki i z wygladu tez fajna
4 ta jest najfajniejsza ale nie wiem jak by na brzuszku wygladała i chyba faktycznie jest przykótka a brzuszek jeszcze ja skróci
5 W tej to bym raczej zamiast koszulki poszła męża do łóżeczka bałamucic
6 Ta mi sie słabo widzi i w biuscie chyba skąpa.
Jak bym miała taki śliczny brzunio to wybrałabym 3 albo jesli tobie bardziej sie podoba 1,bynajmniej jedna z tych :tak:

Myslicie ,że można w niej isc.
Tez myslałąm o srebnym,ale wolałabym jakieś połączenie koloru .
Kamilko ten pasek fioletowy świetny :tak::tak::tak:.

Bym tylko kupiła buty w fiolecie ,co myslicie o tym ?

Dzięki jestescie kochane.
bużka

Może czarne buciki z dodatkiem fioletu? Jakiś kwiatek lub cekinki? No nie wiem, nic ciekawego nie znalazłam na allegro, jedynie całe fioletowe z dodatkiem srebrnego

buty, fioletowe, tanio, 38, balowe, eleganckie (1217123641) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

.......................................................................
WESELE ZMYSŁOWE SANDAŁKI fioletowe cudo 38 (1224200226) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
SKÓRA NAT. HAIDI -ZNIEWALAJĄCE SEXOWNE SZPILKI (1218785427) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Dla odważnych :-D

Ostatnia edycja:
ehh... nie mogę się doczekać tych podobrazi(?), farbek i wogóle jak zaczne malować to... uhhh!!!!@#$$@!!... będzie furczało wkoło :D ale malować będę tylko wieczorami jak dzieciaki będą już spać, bo Tomi i Adik by mi nie pozwolili :/

Wcale sie nie dziwie Ewo ja ,zaraz wchodzę na allegro i szukam farb.
Jutro jade do miasta i w netto były podobrazia mąż mi mówił ,że widział.
A TY farby na allegro zamawiałaś.?

Ja jak maluje czy rysuje to nic mnie juz nie interesuje.

I zakładaj fartuch ,albo stare ciuchy ;-).

KAMI dzięki za fatyge .
KOCHANA JESTES !!
:tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry