Chciałam juz wczoraj pisac o reakcji bo przyszłam poszukac smoczka (ta 18-tka odbywała sie kilka klatek obok) ale net szwankował i widze że odpowiedzi nie zatwierdził. A więc bukiet bardzo sie podobał wszystkim, jubilatka nie wiedziała co jest w środku Jej mama się domyśliła, czyli ogólnie ok, z tym że kwiatki trzeba było powyjmowac bo w tym rożku wody nie miały, ale solenizantka i tak była ciekawa tych majtek i pootwierała. A i wszyscy mówili że teraz ma poprzymierzac i pokazac czy pasują
reklama
Dzięki Beatko! :-)
Właśnie dzis wieczorkiem planuję ulepić aniołki dla brata i przyszłej bratowej - mażą mi się takie jak nasz Dmuchawiec lepi... no ale to tylko marzenia ;-)
No i właśnie - szukałam na necie przepisu na mase solną, chodziło mi o to by była gładka. Poza przepisem 2(mąka pszenna):1(sól):1(mąka ziemniaczana) znalazłam jeszcze coś takiego Jeszcze o przepisie na mase solna - piękne ozdoby - własnoręcznie - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl <- Masa którą się najpierw gotuje. Sól się rozpuszcza, a mąka jak wiadomo gęstnieje... na tym forum piszą, że fajnie się lepi - ogólnie bardzo ją polecają.
Właśnie dzis wieczorkiem planuję ulepić aniołki dla brata i przyszłej bratowej - mażą mi się takie jak nasz Dmuchawiec lepi... no ale to tylko marzenia ;-)
No i właśnie - szukałam na necie przepisu na mase solną, chodziło mi o to by była gładka. Poza przepisem 2(mąka pszenna):1(sól):1(mąka ziemniaczana) znalazłam jeszcze coś takiego Jeszcze o przepisie na mase solna - piękne ozdoby - własnoręcznie - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl <- Masa którą się najpierw gotuje. Sól się rozpuszcza, a mąka jak wiadomo gęstnieje... na tym forum piszą, że fajnie się lepi - ogólnie bardzo ją polecają.
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Ewo nie pleć głupotek, bo oberwiesz kopala w dupala, jak to nasza Justsia określa.
Pomysł na przepis moze i fajny, ale trzeba by poeksperymentowac najpierw jka to jest z tym puchnięciem, zanim cos konkretnego sie ulepi. Bo dajmy na to ja- wolałabym, żeby mi taki anioł, którego lepiłam godzine nie napuchł, bo byłby do wywalenia.I bym się tylko wnerwiła.
:-)
Pomysł na przepis moze i fajny, ale trzeba by poeksperymentowac najpierw jka to jest z tym puchnięciem, zanim cos konkretnego sie ulepi. Bo dajmy na to ja- wolałabym, żeby mi taki anioł, którego lepiłam godzine nie napuchł, bo byłby do wywalenia.I bym się tylko wnerwiła.
:-)
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Dla mnie najlepszy przepis to taki:
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki drobnej soli
1 szklanka maki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
woda ciepła - nie gorąca!(co do ilości, to zawsze daje na oko, zeby konsystencja była ok)
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki drobnej soli
1 szklanka maki ziemniaczanej
2 łyżki oleju
woda ciepła - nie gorąca!(co do ilości, to zawsze daje na oko, zeby konsystencja była ok)
Ja nie dawałam oleju... ale tym razem dam :-) Twoje aniołki były gładsze niż te moje Bożonarodzeniowe... Jeszcze myślę nad atrybutami tych aniołków... Misiek będzie miał na pewno piłkę nożną, ale Aga? nie mam pojęcia... na pewno długie ciemne geste włosy (tylko żebym jej jakiegos afro nie zrobiła )
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Jak się da ciepła wodę i dobrze wyrobi to tez sie część soli rozpuszcza. Do tego ja kupuje naprawde miałka sól i zawsze tortową mąkę- tzn taka najlepszej jakości.
Ale sadzę, ze malowanie farbą tez duzo daje jesli chodzi o gładkość.
Ale sadzę, ze malowanie farbą tez duzo daje jesli chodzi o gładkość.
reklama