reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wyprawki dla maluchów

forever to różnie z tym jest ja tu piszę ekstremalny przypadek przeważnie 1-2 kpl. Mój ulewał strasznie a to śmierdzi po czasie i jak nie udało mi się ubranka ochronić trzeba było zmienić, poza tym chłopcy jak siusiaka nie ułożysz dobrze potrafią sikać po sobie w górę wtedy to i pościel do wymiany. Tak jak Justynka pisze o osraniu nie wspomnę.
Ja kupuje teraz ciuszki tylko w lumpie bo jakościowo świetne a taniutkie jak barszcz i czasem nówki, także nie bedę się z ilościa ograniczać by nie stresować się i nie musieć dzień w dzień prać.
:tak:

reklama
To zeście mnie zmartwiły :-( Wiadomo, że dwie zmiany pościeli powinnam mieć, ale w takiej sytuacji czy aby nie trzy.... Napewno ceratka między materacyk a prześcieradełko ale czy też nie drugi zestaw wypełnienia jak jeden się zmoczy..... Co myślicie ?
Ja niestety nie umiem w lumpeksach kupować, no i zupełnie nie wiem gdzie są takowe z dziecięcymi ciuszkami w Wawie :zawstydzona/y:
Wierzę, że może coś podostaję, jak się przyznam większej ilości osób...

forever_young powiem Ci, że Przemek ma 9 mcy a ja do tej pory nie przykrywam go kołderką. Na początku super sprawdza się rożek, potem śpiworki. Niedługo pewnie kołdrę wyjmę. Zapewniam Cię, że drugiego zestawu wypełnienia nie potrzebujesz. Nawet jak coś się stanie i się zmoczy to można przecież przykryć kocykiem.

Z ta pościelą to prawda wcale nie potrzebna. Ja miałam od razu ale jak to świeża mam dużo rzeczy nakupiłam.
Na początek rożek bo dzieci lubią mieć ciasno a że lato będzie starczy kocyk. Tym razem na pewno w śpiworki zainwestuje.
Ja wprawdzie mam nawet 4 komplety w tym 2 z ochraniaczami i tylko tego użyje na początek plus prześcieradło i ceratka.

ceratka dobra sprawa,ja późnej jak oduczałam Antosia od pieluchy,to kładłam ją na prześcieradło,a na nią ręcznik,w razie gdyby się zsikał,to tylko ręcznik wymieniałam,ale muszę się pochwalić,bo zrobił to może tylko raz,bo zawsze podczas snu jak się przekręcał,albo jakoś wybudzał,to na śpiocha na nocnik i dalej sny i dzięki temu uniknęłam sikania:-D

Ja miałam tylko dwie zmiany pościeli,i to mi zupełnie wystarczyło.

Młody raczej sie nie osikiwał,jedynym problemem to tylko poduszka ktora szybko sie brudzial od naoliwonej główki.Ale znalazłam sposob,kładłam piluche flanelowa żeby zabezpieczyc przed szybkim brudzeniem.

Mój bardzo mało spał w łóżeczku.Jedynie dzienne dzrzemki zaliczał w nim.W nocy budził sie czesto na cyca,i wygodnym było jak spał ze mną.

Teraz mi sie przypomniało co było utrapienie mi w co zainwestuje tym razem.
To bedzie komoda na ktorej bedzie przewijak.Wczesniej przewijak byl na łóżeczku co powodowalo ze nie maial miejsca na kosmetyli i pileuchy,dlatego chce w to zainwestowac żeby wszytko było pod ręką.
Druga rzecz to wanienka ze statywem.Chce mieć wanienke ze statywem zeby nie schylac sie w trakcie kąpania.

Ja też nie planuję pościeli póki co tylko śpiworki- jak się osika do prania i już:)
My musimy chyba pomyśleć nad większym łóżkiem, bo mamy jakieś takie małe, że Szkrab się z nami nie zmieści a chyba nie będę go za każdym razem odkładać do łóżeczka- przynajmniej na początku.

Ja miałam tylko dwie zmiany pościeli,i to mi zupełnie wystarczyło.

Mój bardzo mało spał w łóżeczku.Jedynie dzienne dzrzemki zaliczał w nim.W nocy budził sie czesto na cyca,i wygodnym było jak spał ze mną.

Teraz mi sie przypomniało co było utrapienie mi w co zainwestuje tym razem.
To bedzie komoda na ktorej bedzie przewijak.Wczesniej przewijak byl na łóżeczku co powodowalo ze nie maial miejsca na kosmetyli i pileuchy,dlatego chce w to zainwestowac żeby wszytko było pod ręką.
Druga rzecz to wanienka ze statywem.Chce mieć wanienke ze statywem zeby nie schylac sie w trakcie kąpania.
taka wanienka jest super,bo sama miałam,a przewijak miałam normalnie na łóżeczku,bo pod ręką była komoda z jego ubrankami i tam wystarczyło sięgnąć ręką

Ja też nie planuję pościeli póki co tylko śpiworki- jak się osika do prania i już:)
My musimy chyba pomyśleć nad większym łóżkiem, bo mamy jakieś takie małe, że Szkrab się z nami nie zmieści a chyba nie będę go za każdym razem odkładać do łóżeczka- przynajmniej na początku.
ja też z małym spałam dla wygody,ale później było ciężko go oduczyć:rofl2:

reklama
ja dziś przywiozłam swoją wyprawkę dla maluszka dziewczynki i chłopca w razie czego :) jutro będę segregować, ale już widzę że mama kupowała takie na od 2 3 mc :) bo twierdzi ze te takie tyćkie są bez sensu bo pampers sie tam nie zmieści...sama nie wiem co myśleć....bo te najmniejsze to są jeszcze mniejsze niż 52 cm czy to są dla jakiś wcześniaków? tez nie widzę w takich śpioszkach miejsca na pieluche

Do góry