reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
GiB a020.gif

Załączniki

• a020.gif
    a020.gif
    7,7 KB · Wyświetleń: 116
GiB czym sie martwisz ja mam juz chyba wszystkie choroby ciążowe:p nadciśnienie, wysoki cukier, ciągłe infekcje pochwy, pęcherza albo gardła i od wczoraj mimo leków mam jakies wysokie ciśnienie... juz jestem tym wykończona!

GiB czym sie martwisz ja mam juz chyba wszystkie choroby ciążowe:p nadciśnienie, wysoki cukier, ciągłe infekcje pochwy, pęcherza albo gardła i od wczoraj mimo leków mam jakies wysokie ciśnienie... juz jestem tym wykończona!

Ewa, my obie jesteśmy takie nieszczęśliwe pod tym względem ;) ale musimy dać radę. ważne, żeby dzieci zdrowe były :)

Dziewczyny wybieracie sie na trzecie badanie prenatalne? Ja po świętach będę dzwonić umawiać termin. Nie planowałam już tej wizyty ale okazuje się że pakiet medicover przewiduje to badanie.

Michalina w medicoverze też je mam w standardzie, więc je zrobię - w końcu jakoś skorzystam z tego pakietu, bo płacę ciągle, a zorientowałam się za późno w ciąży, że mogę tam wszystko zrobić. Tylko muszę osiągnąć magiczne 28tc;-)

joł,tk
odebrałam dzisiaj wyniki, byłam też na wizycie... i co by GiB było raźniej... też mam beznadziejny cukier.. na czczo 95mg/dl po 2h 147 mg/dl

Gin dała mi skierowanie do poradni patologii ciąży i jutro zasuwam do szpitala, powiedziała żeby się nie martwić, że pewnie dostanę dietę etc.. nie mniej jednak jestem trochę zła, że "moje ciało nie dało rady" ;) tym bardziej, że w poprzednich ciążach wszystko było ok.. także jutrzejszy dzień "nie mój" bo siedzi się podobno długo...

wzrostowo bobas oki, 784g, szyjka trzyma, żadnych infekcji, żelazo po suplementacji podniosło hematokryt.. więc tylko / aż ta cukrzyca. Ale damy radę.... prawda? ;-)

pozdrawiam

Ja już po wizycie :-)

Mała główką w dół, ale coś mi się zdaje, że to nie jest jej stała pozycja. Waży jakieś 793 gram i wymiary odpowiednie jak na ten tydzień, no i dalej jest dziewczynką. I jak wpierw była spokojna, tak jak akurat lekarz mierzył, to zaczęła wierzgać, a potem czkawki dostała, fajnie podskakiwała :-D

Ja w końcu przytyłam, 1.5kg, więc bez ochrzanu się obyło ;p Mam jeść coś z żurawiną na ten mój mocz i powtórzyć wyniki za 2 tygodnie, jak coś będzie dalej nie tak, to mi coś lekarz da. No i dostałam lutkę dopochwową. Szyjka ok, ale powiedziałam o tym, że mam tak co 2-3 dni wrażanie jak by mnie ktoś w krocze kopnął i lekarz stwierdził, że nie musi, ale może to powodować skracanie szyjki i na wszelki wypadek mam "wchłaniać".

Magdalenka niefajnie z cukrem. Ale tak jak powiedziałam GiB, na szczęście już niedaleko ;-) najważniejsze, że z bobasem w porządku.

Magdalenko a kto da radę jak nie my :)
Będzie dobrze, zbliżamy się do finiszu.
Bellina a cóż ta twoja kruszyna taka niezdecydowana że raz główką w dół a raz nie? :) Mam nadzieję że moja się obróci jak już będzie na to czas.

reklama
Michalina w medicoverze też je mam w standardzie, więc je zrobię - w końcu jakoś skorzystam z tego pakietu, bo płacę ciągle, a zorientowałam się za późno w ciąży, że mogę tam wszystko zrobić. Tylko muszę osiągnąć magiczne 28tc;-)

a cóż to za badanie :confused:

Magdalenka - na pewno w szpitalu zrobią Ci sto morfologii i zlecą dietę - nie martw się

Do góry