reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
GiB a020.gif

Załączniki

• a020.gif
    a020.gif
    7,7 KB · Wyświetleń: 120
GiB czym sie martwisz ja mam juz chyba wszystkie choroby ciążowe:p nadciśnienie, wysoki cukier, ciągłe infekcje pochwy, pęcherza albo gardła i od wczoraj mimo leków mam jakies wysokie ciśnienie... juz jestem tym wykończona!

GiB czym sie martwisz ja mam juz chyba wszystkie choroby ciążowe:p nadciśnienie, wysoki cukier, ciągłe infekcje pochwy, pęcherza albo gardła i od wczoraj mimo leków mam jakies wysokie ciśnienie... juz jestem tym wykończona!

Ewa, my obie jesteśmy takie nieszczęśliwe pod tym względem ;) ale musimy dać radę. ważne, żeby dzieci zdrowe były :)

Dziewczyny wybieracie sie na trzecie badanie prenatalne? Ja po świętach będę dzwonić umawiać termin. Nie planowałam już tej wizyty ale okazuje się że pakiet medicover przewiduje to badanie.

Michalina w medicoverze też je mam w standardzie, więc je zrobię - w końcu jakoś skorzystam z tego pakietu, bo płacę ciągle, a zorientowałam się za późno w ciąży, że mogę tam wszystko zrobić. Tylko muszę osiągnąć magiczne 28tc;-)

joł,tk
odebrałam dzisiaj wyniki, byłam też na wizycie... i co by GiB było raźniej... też mam beznadziejny cukier.. na czczo 95mg/dl po 2h 147 mg/dl

Gin dała mi skierowanie do poradni patologii ciąży i jutro zasuwam do szpitala, powiedziała żeby się nie martwić, że pewnie dostanę dietę etc.. nie mniej jednak jestem trochę zła, że "moje ciało nie dało rady" ;) tym bardziej, że w poprzednich ciążach wszystko było ok.. także jutrzejszy dzień "nie mój" bo siedzi się podobno długo...

wzrostowo bobas oki, 784g, szyjka trzyma, żadnych infekcji, żelazo po suplementacji podniosło hematokryt.. więc tylko / aż ta cukrzyca. Ale damy radę.... prawda? ;-)

pozdrawiam

Ja już po wizycie :-)

Mała główką w dół, ale coś mi się zdaje, że to nie jest jej stała pozycja. Waży jakieś 793 gram i wymiary odpowiednie jak na ten tydzień, no i dalej jest dziewczynką. I jak wpierw była spokojna, tak jak akurat lekarz mierzył, to zaczęła wierzgać, a potem czkawki dostała, fajnie podskakiwała :-D

Ja w końcu przytyłam, 1.5kg, więc bez ochrzanu się obyło ;p Mam jeść coś z żurawiną na ten mój mocz i powtórzyć wyniki za 2 tygodnie, jak coś będzie dalej nie tak, to mi coś lekarz da. No i dostałam lutkę dopochwową. Szyjka ok, ale powiedziałam o tym, że mam tak co 2-3 dni wrażanie jak by mnie ktoś w krocze kopnął i lekarz stwierdził, że nie musi, ale może to powodować skracanie szyjki i na wszelki wypadek mam "wchłaniać".

Magdalenka niefajnie z cukrem. Ale tak jak powiedziałam GiB, na szczęście już niedaleko ;-) najważniejsze, że z bobasem w porządku.

Magdalenko a kto da radę jak nie my :)
Będzie dobrze, zbliżamy się do finiszu.
Bellina a cóż ta twoja kruszyna taka niezdecydowana że raz główką w dół a raz nie? :) Mam nadzieję że moja się obróci jak już będzie na to czas.

reklama
Michalina w medicoverze też je mam w standardzie, więc je zrobię - w końcu jakoś skorzystam z tego pakietu, bo płacę ciągle, a zorientowałam się za późno w ciąży, że mogę tam wszystko zrobić. Tylko muszę osiągnąć magiczne 28tc;-)

a cóż to za badanie :confused:

Magdalenka - na pewno w szpitalu zrobią Ci sto morfologii i zlecą dietę - nie martw się

Do góry