reklama
U
użytkownik 902
Gość
Makota to normalne usg, na którym dokłądniej bada się przepływy, stan łożyska i narządy dziecka, coś jak połówkowe tylko dostosowane do tego etapu ciąży
Gosia i Bartek
Fanka BB :)
Ja to USG mam równo za miesiąc czyli po skończonych 29 tygodniach.
Co do dzisiejszej wizyty.... to w sprawie glukozy mam się skontaktować z diabetologiem. Namiary dostałam do szpitala mojego lekarza, ale mam zadzwonić do Pani dr. Podobnoż 2 tyg. temu wyszły nowe wytyczne dla diabetologów (ale nie mają ich jeszcze ginekolodzy) i obciążenie glukozą robi się z 2 pobraniami po 1h i po 2h. Na ten moment mam uważać na swoją dietę. Za do 2 lekarz przykładał mi głowicę aby sprawdzić serducho, które nie dało się dkoładnie zbadać m-c temu i wsio jest oki , 150 u/min, a do tego sprawdził ciężar kluska i ma 751g. Minus dzisiejszego dnia- spędziłam w kolejce w aptece 45 minut po zamówiony żel dla dziecka i spóźniłam się na wizytę, będąc we Wrocławiu godzinę przed nią. MAsakra. Po resztę leków pojechałam gdzie indziej. I kupiłam sobie podzielnik na leki bosz to skleroza ze mnie, paznokcie wyszły mi jak piórko, na tyle, że mój pilnik miał za dużą gradacje i sobie je zjechałam.
Magdalenka co do glukozy, to ja wiem, że dziewczyny na naszym forum i tak się parają z tym i nawet jak mi "raźniej" to nikomu tego nie życzę
A dziewczyną gratuluję także udanych wizyt .
Co do dzisiejszej wizyty.... to w sprawie glukozy mam się skontaktować z diabetologiem. Namiary dostałam do szpitala mojego lekarza, ale mam zadzwonić do Pani dr. Podobnoż 2 tyg. temu wyszły nowe wytyczne dla diabetologów (ale nie mają ich jeszcze ginekolodzy) i obciążenie glukozą robi się z 2 pobraniami po 1h i po 2h. Na ten moment mam uważać na swoją dietę. Za do 2 lekarz przykładał mi głowicę aby sprawdzić serducho, które nie dało się dkoładnie zbadać m-c temu i wsio jest oki , 150 u/min, a do tego sprawdził ciężar kluska i ma 751g. Minus dzisiejszego dnia- spędziłam w kolejce w aptece 45 minut po zamówiony żel dla dziecka i spóźniłam się na wizytę, będąc we Wrocławiu godzinę przed nią. MAsakra. Po resztę leków pojechałam gdzie indziej. I kupiłam sobie podzielnik na leki bosz to skleroza ze mnie, paznokcie wyszły mi jak piórko, na tyle, że mój pilnik miał za dużą gradacje i sobie je zjechałam.
Magdalenka co do glukozy, to ja wiem, że dziewczyny na naszym forum i tak się parają z tym i nawet jak mi "raźniej" to nikomu tego nie życzę
A dziewczyną gratuluję także udanych wizyt .
malgorzatkar
pewnie dostaniecie dziewczyny glukometr i przykaz ograniczenia słodyczy i samokontrolę na początek. najgorsze kłucie się 4x dziennie, moje palce już bolą na samą myśl, ale myślałam, że będzie gorzej... no i zyczę wam, żeby wasze wyniki nie były bardzo złe, ja mogę sobie pozwolić na czekoladę w ilości 1 kawałek, ciasto swojej roboty, lody, kawę z mlekiem i cukrem, nawet bułkę z dżemem nie mogę za to ulubionych płatków na mleku, naleśników itp... po świętach muszę umówić wizytę, porozmawiamy z diabetologiem o wynikach. ja miałam właśnie pobierane na czczo, po 1h i po 2h, te dwa pierwsze miałam idealnie w normie, skoczyło dopiero na koniec
Gosia i Bartek
Małgoś to pocieszające
GiB to teraz trzymam kciuki za wizytę u diabetologa. To klusek i moja predatorka rosną prawie tak samo ;-) Zobaczymy czy mi mała nie podgoni wzrostu po tatusiu
S.michalina to moje wrażenie, bo jak kopie sobie koło pępka (już wiem, że to kopanie a nie boksowanie), tak czasami jak w pęcherz pociągnie, to huh.... ledwo do kibelka wyrabiam ;-) Chyba, że to jakiś lewy sierpowy na przykład... Ale pytałam doktorka i mówi, że łobuz miejsce jeszcze ma i nie musi być non stop w dół.
S.michalina to moje wrażenie, bo jak kopie sobie koło pępka (już wiem, że to kopanie a nie boksowanie), tak czasami jak w pęcherz pociągnie, to huh.... ledwo do kibelka wyrabiam ;-) Chyba, że to jakiś lewy sierpowy na przykład... Ale pytałam doktorka i mówi, że łobuz miejsce jeszcze ma i nie musi być non stop w dół.
Gosia i Bartek
Bellina dzieki. Co do Brochowa to w lipcu ma byc juz otwarty. Tyle wiem.
s.michalina
Bellina ja też tak mam, jak mała na pęcherzu przysiądzie to mogę z ubikacji nie wychodzić bo cały czas mi się chce siku.
Makotka ja za pierwsze i drugie prenatalne płaciłam i na trzecie już nie planowałam iść bo nie było wskazań. Z tego co lekarka mówiła to sprawdzają też wagę malucha. Ale skoro mam w abonamencie to szkoda nie skorzystać żeby sobie malutką pooglądać przed porodem.
Makotka ja za pierwsze i drugie prenatalne płaciłam i na trzecie już nie planowałam iść bo nie było wskazań. Z tego co lekarka mówiła to sprawdzają też wagę malucha. Ale skoro mam w abonamencie to szkoda nie skorzystać żeby sobie malutką pooglądać przed porodem.
makota89
Bellina ja też tak mam, jak mała na pęcherzu przysiądzie to mogę z ubikacji nie wychodzić bo cały czas mi się chce siku.
wygląda na to, że ja mam same USG prenatalne miałam to ok 13 tygodnia, ok 20 tygodnia i teraz będę miała ok 32 tygodnia, a tyle chyba jest w "planie ciąży". myślałam, że to coś z krwi jak PAPPA
ciarki mi przechodzą na myśl o tych Waszych cukrzycach ja mogę sobie gadać, że to niedługo i dacie radę, ale sama boję się jak cholera samego badania i wyniku
reklama
U
użytkownik 902
Gość
Mma wyniki posiewu: gronkowiec Wprawdzie wzrost niewielki bo tylko 10^3, ale trochę mnie to zaniepokoiło. Zadzwoniłam do gina, powiedział, że wzrost nie jest duży, więc raczej nie będziemy tego ruszać, aleeee... powiedziałam mu też o tej utrzymującej się podwyższonej temperaturze i to go trochę zaniepokoiło, po Świętach mam zrobić jeszcze analizę moczu, morfologię i CRP i zadzwonić jak będą wyniki..Bo do kolejnej wizyty to za dużo czasu...