reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
hej dziewczyny, dawno mnie nie było nie mam teraz za duzo czasu ale obserwuje od czasu do czasu co sie dzieje ;) ja juz cukrową miałam z 3 tyg temu, myslalam ze w smaku bedzie gorsze, ale wcisnelam cytryne i bylo ok :) wyniki sa ok, za tydz mam usg juz sie nie moge doczekac mam nadzieje ze wkońcu poznam płec :) pozdrawiam was serdecznie :)

Ruszal sie skubany strasznie i doktor nie mogl zrobic zdjecia 3d i 4d. To jest jedyne buzi ostre :) w sumie dzieki temu ze sie ruszal mam pare takich fotek w cenie normalnego usg :)

Cześć dziewczyny:) gratki dla wszystkich mam, które miały wizyty i znają płeć.

Jestem po połówkowym, niby wszystko dobrze dzieciątko się rozwija prawidłowo, ale usłyszałam że mam za dużo wód płodowych:/ lekarz strasznie mało komunikatywny, mówił bardzo cicho o wszystko musiałam się dwa razy dopytywać a chwilę wcześniej jak był przy bufecie kawowym to z paniami flirtował tak że słychać go było na pół szpitala:/ Mam mętlik w głowie powiedział że wód jest dużo tzn 18,5 ale nie pamiętam jednostki ale zaraz stwierdził że norma jest od 25 później od 20 że jest to w górnej granicy. Pytam z czego to wynika czy z maluszkiem jest coś nie tak a on że nie, kazał mi przyspieszyć wizytę z 17.03 na 07.03 chyba że będzie się coś działo:( nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim, szyjka jest ok twarda, długa.

Graza, norma dla wód plodowych wynosi 5-20. Ilośc wód plodowych zmienia sie bardzo dynamicznie w ciagu doby. Mysle ze nie powinnas sie niepokoić, ale na kolejnej wizycie zwróć na to uwagę.

Ja też myślę że nie powinno cię to niepokoić. Zależy też dużo od wagi dziecka. Ja teraz mam mniej wód niż w poprzedniej ciąży.

Elifit jesteś pewna? Przykład pierwszy lepszy z brzegu - moja mama. Ciąża pierwsza ze mną, dziecko 2500, bardzo mało wód; ciąża druga z bratem, dziecko 2300, bardzo dużo wód. IMO waga dziecka wcale nie ma wpływu na ilość wód.

Jagodka nie no pewna nie jestem. Przytoczylam moj przykład. Chętnie o tym poczytam by sie upewnić

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Na 100% syn. Zdrowy, uparty jak osioł. Kompletnie nie chciał współpracować, mam tylko super zdjęcie stopy i filmik jak Młody zakrywa się ręką (normalny facepalm) i odwraca do nas plecami:wściekła/y: Lekarz mniej nam policzył za badanie i zaprosił za 8 tygodni na zdjęcia buzi (oczywiście kolejne płatne usg). Jest zdrowy, wszystkie narządy ok, pępowina, łożysko i wody ok. Adam ma 250g.

reklama
Na 100% syn. Zdrowy, uparty jak osioł. Kompletnie nie chciał współpracować, mam tylko super zdjęcie stopy i filmik jak Młody zakrywa się ręką (normalny facepalm) i odwraca do nas plecami:wściekła/y: Lekarz mniej nam policzył za badanie i zaprosił za 8 tygodni na zdjęcia buzi (oczywiście kolejne płatne usg). Jest zdrowy, wszystkie narządy ok, pępowina, łożysko i wody ok. Adam ma 250g.

tajemniczy :)
najważniejsze, że zdrów!

Do góry