reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

u nas lekarz powiedział, że jak nie pokazuje, co ma między nogami to pewnie dziewczynka;)

My też już po połówkowym. Pani dr potwierdziła, że nic już tam nie urośnie. Wszystkie pomiary mamy w normie. A wy miałyście 3d na połówkowym? Bo jak o to zapytałam, powiedziała, żebym na filmik zgłosiła się za miesiąc, bo na razie dzieciątko jest chudziutkie, dopiero zacznie przybierać, więc będzie ładniejszy widok. Ale póki co mam zdjęcie buziuni z profilu:) Wstawiłabym, ale nie mam skanera:/

reklama
ja już po połówkowym :tak:

Gin ma dobre oko bo potwierdziła się diagnoza z 16 tc

Its-a-Girl-512x330.jpg

Mała waży ok 426g i wszystko jest OK. Natomiast jeśli chodzi o mnie to bez zmian, nie jest ani gorzej ani lepiej, szyjka macicy nadal długa ale wciąż ustawiona jak do porodu i leciutko rozwarta od strony macicy. Mała leży bardzo nisko pomimo, że ma dużo miejsca i mogła by się ulokować zdecydowanie wyżej. No i wywnioskowałam, że z tego powodu, że jest tak nisko to bardziej naciska na szyjkę niż powinno się to dziać normalnie :baffled:

czyli powtórka z rozrywki, Luteina, leżenie i zero forsowania się. :baffled:

generalnie jeśli chodzi o współpracę to to badanie było najgorsze z dotychczasowych, Mała kompletnie nie miała ochoty współpracować, kręciła się i wciskała w dół brzucha, oj widać dziewczyna z charakterkiem będzie, nie ma ochoty współpracować i nie będzie :sorry2: nieźle się lekarz namęczył bo wszystko pomierzyć i posprawdzać. Z 16 tc mamy tyle ładnych zdjęć z usg a teraz ledwo jedno udało się zrobić by cokolwiek było widać. Może następnym razem będzie bardziej towarzyska i fotogeniczna :-D

22tc small.jpg

Załączniki

• Its-a-Girl-512x330.jpg
    Its-a-Girl-512x330.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 39
  • 22tc small.jpg
    22tc small.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 72
Karola gratuluję córeczki! I oszczędzaj się! Dziecko nie jest jeszcze na tyle ciężkie, żeby naciskać na szyjkę, potem dopiero się zacznie Dobrze, że szyjka bez zmian i że się nie rozwiera mocniej i nie skraca.

Hej
Jesteśmy po wczorajszej wizycie. Bąbel się ujawnił na bank to chłopak, ma 370g i rozwija się bardzo dobrze. Tym razem już tak nie szalał, dał się zmierzyć i pomachal tatusiowi :D za to ja znów mam stan zapalny, stąd bakterie w moczu. Dostałam tabletki ale lekarz mówi że mam się nie martwić, więc będę trzymać się zaleceń:thumbup: następna wizyta za trzy tygodnie, mam nadzieję, że uda się w końcu pozbyć zapalenia.
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę owocnych wizyt

Mi też się coś przyplątało, ale jutro wizyta, więc już nic nie będę kombinować. Martwi mnie jedna rzecz. Jak byłam w szpitalu 5.02 robili mi usg i Adaś miał 175g, teraz 22.05 (17dni później) tylko 250g. Martwię się, że za wolno rośnie.. No i wtedy wg usg był 17,3 tc, a teraz 18,3 tc. Usg były robione na innych aparatach, co mnie pociesza i przez innych lekarzy.. Musze pogadać z ginem, bo Klaudia w pewnym momencie przestała rosnąć, ale na dalszym etapie i też był problem.

reklama
Mi też się coś przyplątało, ale jutro wizyta, więc już nic nie będę kombinować. Martwi mnie jedna rzecz. Jak byłam w szpitalu 5.02 robili mi usg i Adaś miał 175g, teraz 22.05 (17dni później) tylko 250g. Martwię się, że za wolno rośnie.. No i wtedy wg usg był 17,3 tc, a teraz 18,3 tc. Usg były robione na innych aparatach, co mnie pociesza i przez innych lekarzy.. Musze pogadać z ginem, bo Klaudia w pewnym momencie przestała rosnąć, ale na dalszym etapie i też był problem.

Jagódka, wystarczy, że lekarz niedokładnie zmierzył kość udową. Na tym etapie ciąży milimetry robią różnicę. Mam nadzieję, że Adaś rośnie tak jak trzeba. Jestem przekonana, że lekarz znając Twoją historię zwróci na to szczególną uwagę.

Do góry