reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Ja biore zestaw witamin w ktorym tez jest kwas foliowy ktory powinno sie brac wedlug ulotki codziennie a lekarz powiedzial ze nie ma potrzeby brac tyle i co drugi dzien zalecil. Kwas foliowy kazal odstawic na poczatku II trumestru.

też biorę co drugi dzień.
na wizycie zapytam czy dalej mam to praktykować :p

reklama
Mnisia gratulacje:) i super , że wszystko z malutką w porządku:)

mój malutki o tydzień szybciej urósł i termin mi na 26 czerwca wyszedł ale to jeszcze się sto razy zmieni.

Miło czytać o udanych wizytach:biggrin2: Moja też udana. Z dzieciątkiem wszystko dobrze, a to najważniejsze. Z szyjką ok. łożysko nadal przodujące, ale lekarz pokazywał, że odkrywa już szyjkę i podnosi się do góry. Póki co muszę na siebie uważać. Dzieciątko w porównaniu z moim Synkiem, kiedy on był w brzuchu, mało ruchliwe, przynajmniej na usg. Ruchów nadal nie czuję co mnie zaczyna niepokoić. Zawsze sobie znajdę powody do zmartwień:zawstydzona/y: No i liczyłam na potwierdzenie płci, ale nie było szans nic zobaczyć:-( Napaliłam się, że w końcu zacznę robić zakupy... No, ale póki co nie mogę, bo nie znam płci, a unisexy mam po Synku:-( Wiem, to głupie, ale jakoś tak jestem zawiedziona:no:

HEJ! Głowa do góry :) nie ma co się załamywać i martwić na zapas. Każde dziecko jest inne więc, poczekaj spokojnie na ruchy malucha i się nie denerwuj, bo młody też się denerwuje :)

Co do Magnezu: brałam Magne B6, 2x2. Ale doktorek zalecił zamienić na Asmag Forte też 2x2, żeby brać czysty magnez, bez witamin. Nie wiem w zasadzie czemu, muszę dopytać.

minisia - fajna ta wasza mała :-)

reklama
Dziekuje dziewczyny :) jestesmy bardzo szczesliwi :) myslimy na imieniem teraz..zakupy czas zaczac ale nie szaleje za 6tyg jakos 4d to sie potwierdzi plec bo kto wie hehe

venus kochana rozumiem cie doskonale tez modlilam sie zeby poznac plec I tez bylabym zawiedziona wazne ze maluda zdrowy, reszta nie jest juz az tak istotna :tak:

Do góry