reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Venus ja jestem w 2 ciazy, ale ze lubimy z mezem niebieski i zielony, ja tam jeszcze inne, to sobie pozwalam na male zakupy, bo wiekszosc ciuszkow znow dostaniemy. Przeslanki genetyczne to chlopiec, a moje przeczucia to dziewucha:)

reklama
Czesc wam.bylam dzis u ginekologa z tymi bolami.prywatnie.wiec tak z malym wszystko ok.zmierzyl go dokladnie.serce itd.mowi ze zdrowy.dziwil sie ze tak szybko poczulam kopniaki i ze strasznie ruchliwy jest ;) tym razem widzialam siusiaka ;) i jajeczka ;) wiec wierze ze to synek a nie cora.a co do moich boli.dal jakies leki.kazal duzo pic.uwazac na siebie.i prawdopodobnie moglo byc to jakies zatrucie.
potwierdzam że to mogło być zatrucie. Miałam tak z tydzień temu, zaczęło się w pracy od krzyża a skończyło na bólach całego brzucha. Dobrze że już lepiej :tak:
Arabelka dzieciątko było tak ułożone, że nie było szans wogóle nic podejrzeć. Mówił, że gdyby nie to łożysko to spróbowałby przez pochwę coś dojrzeć, ale nie chce nic drażnić. Tylko wtedy na usg w 12 tygodniu mógł zajrzeć między nóżki i powiedział, że widzi córę, a przy następnych usg dziecko leżało tak, że nic nie mógł zobaczyć :(
W 12 tygodniu to by mógł jedynie przypuszczać. Mojej koleżance tak powiedział córę, ta sie nastawiła a potem chłopak wyszedł :sorry2:
Moje dziecię nie leżało tylko siedziało i podglądalismy pod kiecką co ma :-D Też nie mam pewności, ale dobrze dziewczyny piszą że teraz się będą ujawniać dziewczynki :)

ja wczoraj miałam wizytę z króciutkim usg, młode pomachało rączkami i nóżkami, lekarz stwierdził, że podobne do mnie :-D:-D:-D no i nie powiedział, co tam się kryje, bo słabo było widać, i nie chciał kombinować. czekam do usg za 2 tyg... poza tym szyjka się skróciła, ale mocno trzyma, więc mam na razie się nie przejmować....jasne....na twardnienia brzucha mam brać końskie dawki magnezu, niby na opakowaniu jest napisane 1x1, ja brałam dwie tabletki, a mam brać 3x2!

ja wczoraj miałam wizytę z króciutkim usg, młode pomachało rączkami i nóżkami, lekarz stwierdził, że podobne do mnie :-D:-D:-D no i nie powiedział, co tam się kryje, bo słabo było widać, i nie chciał kombinować. czekam do usg za 2 tyg... poza tym szyjka się skróciła, ale mocno trzyma, więc mam na razie się nie przejmować....jasne....na twardnienia brzucha mam brać końskie dawki magnezu, niby na opakowaniu jest napisane 1x1, ja brałam dwie tabletki, a mam brać 3x2!

Malgorzatka a można brać tak profilaktycznie po jednej tabletce dziennie? pytam bo po pracy czasami jestem taka wykończona a na opakowaniu jest napisane że można przyjmować na zmęczenie, stres w trakcie ciąży. Zaczęłam przyjmować Femibion natal 2 plus ale tam dawka żelaza pokrywa 200% dziennego zapotrzebowania, mam straszne zaparcia. Mam spadek hemoglobiny ale lekarz sugerował zmianę diety bez suplementacji żelazem więc odstawię chyba ten femibion zostanę tylko przy foliku, kwasach DHA ( z femibionu( euthyroxie i magnezie(???)

Małgorzatkar to mało go brałaś. Ja biorę teraz 4 tabletki dziennie i kardiolog mi mówił, że przy tym magnezie, który biorę, to bardzo duża dawka, ale go nie przedawkuję, więc mam brać dalej. Pod koniec pierwszej ciąży brałam 9 tabletek dziennie! Poza tym jeszcze inne leki, całymi garściami to łykałam i się modliłam, aby wątroba i nerki to wytrzymały

Ja miałam wczoraj wizytę, mały waży 375 gram, w związku z tymi moimi skurczami sprawdzaliśmy szyjkę ale jest wszystko oki długa i zamknięta, łożysko z tyłu, mały ma dużo wody więc ma miejsce fikać. lekarz powiedział, że w sumie to rock and rolla mogę tańczyć.

Angelika ale wielkolud:-D dobrze, że szyjka trzyma.
Małgosiu magneB6, w dozie jest za 14zł 50 tabletek Mój gin mówi, że on się najlepiej przyswaja i kardiolog to potwierdzi, także coś w tym jest

reklama
Do góry