reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
magdalenka nie można brać Luteiny po 19 tc? :confused::confused::confused:

ja teraz dostałam Luteinę dopochwową 100mg ze względu na twardniejący brzuch i rozwierającą się szyjkę macicy, biorę 2 tab na noc i mam ją brać do następnej wizyty czyli prawie do 21 tc :baffled:

Mozna ja brac nawet do końca ciąży. Z reguły jednak przy prawidłowo przebiegajacej ciąży odstawia sie ja miedzy 13-18 tc. U ciebie sytuacja wyglada inaczej dlatego bierzesz dłużej ale luteina jest całkowicie bezpieczna w całym okresie ciąży.

dzięki dziewczyny, już myślałam, że Lutkę można tylko do 19 dc a tu Gin dopiero co mi ją zapisał, no ale już się wyjaśniło :tak:

Karola lekarz wie co robi. A i dziewczyny sie znają więc luz :-).

Gratuluje wszystkim tych siusiakow :-).

U mnie na usg genetycznym tez ostatnio cora wychodzila ,obadamy na polowkowym czy sie potwierdzi ,oj chciałabym core :-).

witajcie, przepraszam za narobienie zamieszania, każdy lekarz prowadzący bierze odpowiedzialność za swoją pacjentkę i kieruje się jej dobrem i jej stanem...
w moim przypadku powiedziała, że do 19 tyg... ale np moja bratowa która miała problemową ciążę, od początku do jej końca brała UTROGESTAN 100mg (sprowadzany z UK) czyli luteinę 100mg, a do tego również Duphaston... długo też sterydy... i leki p/zakrzepowe...
poza tym, że hormonalnie organizm jej dochodził do siebie 3 miesiące, to wszystko ok, synek donoszony, zdrowy i bratowa też (to była IV ciąża, poród I....więc hardcore).

Sytuacje są różne, nie wszystkie leki są dozwolone w ciąży, czasem jednak trzeba je zastosować dla "większego dobra"... także ufajcie swoim lekarzom kochane, a jak macie jakieś wątpliwości - poruszcie te sprawy na najblizszej wizycie, czy nawet dzwońcie.
Ja do swojej gin zawsze idę z notesem ;) i dopytuję...

jeszcze raz przepraszam za niepotrzebny stres... nie to, co dobre dla mnie, jest dobre dla wszystkich. Pozdrawiam ciepło.

ninja_muffin Niestety nie, zjd z avatara nie jest moje. Ale marzą mi się takie żebra, tyle, że z jedne strony miejsca już nie ma a druga strona zarezerwowana jest na portrety przyszłych dzieci :)

makota89 to za tydzień czekam na wieści czy będzie córa ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry