reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

szukajcie, a znajdziecie ;-) ja z tych wypatrujących siusiaków, więc muszę powiedzieć, ze siusiak jak dzwon :tak:
gratulacje!!!!

ja dzisiaj również po wizycie, trochę wystrachana byłam.. chyba taki typowy lęk przed wizytą - czy urosło (czy nie stanęło w rozwoju?), czy szyjka trzyma etc etc
...ale wszystko u nas dobrze! szyjka długa i twarda, dostałam nawet zezwolenie na orgazmy :-D:-D:szok::-D:-D

luteinę jeszcze zostawiliśmy 1/2 tabl 2 x dziennie, ale to bardziej na moją prośbę, bo brzusio jednak twardnieje, a dalej zasuwam do pracy..

waga mnie trochę zaszokowała... tzn jak ważyłam się w domu, wychodziło mi od początku ciąży +0,8 kg, ale u gin na wadze jakbym schudła... a brzusio mam potężny, więc trochę nie wiem jak to jest.. może młody zjada mnie od środka ;)

no i właśnie... na 90% synek, siusiak nie zniknął :D aczkolwiek mąż powiedział, że uwierzy jak się urodzi z tym siusiakiem :-D

reszta pomiarów ok, ogólnie to tylko doraźne usg było, czy wszystko ok.

do kolejnej wizyty mam zrobić morfologię i mocz, widzimy się jeszcze na koniec lutego. Odetchnęłam :)

reklama
venus dopochwową, bo taką chciałam /doustnej nie mogłam ścierpieć/ i biorę 1/2 tabl 50mg czyli po 25mg.. zaczęłam gdzieś w 7tygodniu 2x cała tabletkę i dopiero od 31.01 biorę po pół /czyli od mniej więcej 14 tyg/. Gin powiedziała mi, że możemy ciągnąć luteinę max do 19 tyg

Gratuluję synka a030.gif
Prawie sami chłopcy się w lipcu urodzą :szok:

Załączniki

• a030.gif
    a030.gif
    2 KB · Wyświetleń: 161
A ja będę miała córę! Na początku 16 tygodnia lekarz mi powiedział, żebym szykowała się na różowo. Miałam nadzieję, że jednak będzie to chłopiec chociaż teraz już tak nastawiłam się na córkę..więc, żeby przy następnej wizycie to potwierdził, usg już za 8 dni! :))

Ostatnia edycja:
A ja będę miała córę! Na początku 16 tygodnia lekarz mi powiedział, żebym szykowała się na różowo. Miałam nadzieję, że jednak będzie to chłopiec chociaż teraz już tak nastawiłam się na córkę..więc, żeby przy następnej wizycie to potwierdził, usg już za 8 dni! :))

też mam USG za 8 dni...liczę na córę :)

ale masz faaaaaaaaaaaajnie!! :-D

reklama
Gratulacje dziewczyny. Fajnie, że możecie odetchnąć po wizytach.

Ja też po cichu marzyłam o chłopaczku, a będzie prawdopodobnie córa, ale jeszcze zobaczymy. U mnie wizyta dopiero za 3 tyg :/

aphroditeten tattoo w avatarze to Twój?

Do góry