reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Bluberry, kopacz - gratulacje :)

Karola - ufff, no to dobrze, że poszłaś do lekarza. Teraz leż, łykaj leki i na pewno będzie dobrze! :)

Michalina - już doczytałam skąd L4. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Dbaj o siebie!

reklama
ja odebrałam wczoraj wyniki badania krwi i mam CMV wynik niejednoznaczny. nie wiem jak to interpretować, ale być może kiedyś byłam tym zarażona i zostawiło to ślad w mojej krwi :confused:

Ja córkę mam,więc się cieszę na synka:) jakie 14cm? Przecież tam nie ma podanego crl tylko szerokość jaką "bierze" sonda. A crl nie znam,bo w ogóle ekranu nie widziałam. Dopiero pewnie na wypisie znajdę takie informacje.
Ciesze sie ze bedzie synus u Ciebie ,bedziesz miala parke :-).Gratuluje
Jagódka - gratuluję synka :-)
Ja wczoraj byłam na wizycie kontrolnej. Wszystko ok, w badaniu moczu wyszły mi pasma śluzu i liczne nabłonki, ale mam się tym nie przejmować. Widziałam bąbla na usg - pływał sobie spokojnie, serduszko bije miarowo - oby tak dalej. P.S. Płci nadal nie znam, muszę się uzbroić w większą cierpliwość :-)
Najwazniesze zez dzidzia wszystko ok ,ja tez czekam na ujawnienie plci :-).
I ja po wizycie. Wszystko ok, mam lekką anemię, żelazo mam brać. W pn idę na połówkowe usg :)
Super ,udana wizyta :-). a ile masz hemoglobiny ? ja tez lykam zelazo ,a hemoglobina moja to 10,6 .
Kochane kolejny siusiak :)
Synuś zdrowy! Wizyta udana! Wszystko prawidłowo sie rozwija. Serduszko bije tak jak powinno. Wszystko jest na swoim miejscu. :) Co do zdjeć wkleję ale pozniej.. :* wieczorem.

Ściskam mocno!
GRATULUJE .
ja po wizycie. Wszystko ok. Synuś potwierdzony :) Hemoglobina zaszalała i ponad 13 wyszła :szok: Niestety bakterie w moczu, czekam jeszcze na wynik wymazu.

Z tymi chłopakami tak jest, że oni wczesniej się ujawniają, wysyp dziewczynek zwykle po usg połówkowym :tak::tak:

Blue, kopacz, jagódka, gratulacje synków!!!
Gratukuje kolejnego siusiaka :-),no hemoglobina serio zaszalala :-).
Dziewczyny - gratulacje!!!!!
I ja dopisuję się na listę lipcowych chłopców :-) Na szczęście szyjka wróciła do normy i mogę normalnie funkcjonować - oczywiście w granicach rozsądku ;-) Dzieciątko zdrowe i rozwija się prawidłowo :-)
Super i gratulacje ,jakis wysyp chlopakow :-).
ja odebrałam wczoraj wyniki badania krwi i mam CMV wynik niejednoznaczny. nie wiem jak to interpretować, ale być może kiedyś byłam tym zarażona i zostawiło to ślad w mojej krwi :confused:

NIE martw sie na zapas , a co to jest wogole ??????

reklama
Wieści z usg z 4.02. 16,2 tc
Płód pojedynczy, żywy, o prawidłowej aktywności ruchowej, w położeniu dowolnym. Ilość płynu owodniowego prawidłowa, łożysko na ścianie tylnej (!!!), I st dojrzałości, FHR: 148/min, Waga: 174g, BPD - 17,6 HBD, HC - 17 HBD, AC 17,1 HBD, FL 16,4 HBD

A hemoglobinę też mam 13, ale ja zawsze mam dobre wyniki krwi;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry