reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
mnie dzis w nocy złapało takie uczucie jak bym miala 100kg kamieni w brzuchu szok ale ciezko bylo :p ale to bylo tylko raz. W sumie to juz prawie 20 tydzien. Lekarz mowil ze czasem mogą pojawiać się skurcze bo macica dzieki temu staje sie bardziej ukrwiona. Tylko zeby to nie bylo za często.

Witajcie kochane! :)
Co do twrdnienia Wam nie pomogę, ale widzę że juz dziewczyny są obyte w tym temacie to ja bardzo tez dziekuje za informacje! :*

Leże, jestem tak leniwa że hej.. Niechce mi sie wstać.. :) ;) no i kochane jutro wizyta!!! Juz sie doczekać nie moge. A nasza rybka to tylko plumka i plumka.. Od trzech dni jest bardzo aktywna! :) no i jak jutro nasze dzieciątko sie nie "obrazi" to poznamy kto tak w środku już mnie puka. :) mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze, i będziemy mogli sie cieszyć jak dotychczas! :) :*

Miłego dnia kochane!!! :*

KAROLA lez i odpoczywaj .

BLU powodzenia jutro na wizycie,zycze aby dzidzia ujawnila plec :-).

Ja bylam wczoraj na wizycie.

Na wizycie ok ,wyniki przeciwciał też ok bo przez 2 miesiące wynik wogóle sie nie zmienił
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
, wynik ten nowy jest identyczny co 2 miesiące temu ,najważniejsze ze przeciwciała nie wzrosły.
Mam anemie ,moja hemoglobina to 10,6 ,żelazo w tabletkach lykac . Przytylam 3 kg
, jupi bo to pierwsze przybranie na wadze w tej ciazy ,do 14 tyg schudlam 3 kg i miedzy 14 a 17 przytylam 3 kg
.
U poloznej słyszałam serduszko dzidzi

Z badania gin.jest ok ,wsio pozamykane

Usg niestety nie mialam bo lekarz uznał ze teraz nie trzeba i mam zrobić te polowkowe ,dał skierowanie i namiar gdzie w czestochowie mogę to usg zrobić. Dzwonilam już tam ale po temin mam dzwonić pod koniec następnego tygodnia .

Dzidzia sie rusza,wiec z niecierpliwoscia musze jakos dociagnac do tego usg polowkowego .

Nie szukam zadnej macicy, nie macam czy mam brzuch twardy czy miekki... Nic mnie nie boli wiec sie nie macam

Aaaa dobra, nie skumałam :p no i słusznie, bo nie wolno żeby specjalnie macicy nie stymulować. :)

wcześniej czytałam jak dziewczyny pisały o twardnieniu macicy i nie wiedziałam o co chodzi, aż do czasu :baffled: jak mi pierwszy raz stwardniała to nie dało się nie zauważyć. Niezbyt miłe uczucie, dokładnie tak jak pisze s.michalina uczucie podobne to posiadania kamienia w dole brzucha, macica robi się barrrdzo twarda jak się dotknie ręką to czuć dokładnie taki kamień.

niestety u mnie twardnienia nie zwiastowały nic dobrego, dobrze, że poszłam na wizytę 2 tyg wcześniej bo okazało się, że rozwiera mi się szyjka macicy, nie wiem czy twardnienia były przyczyną / objawem / czy tylko zbiegiem okoliczności ale gdyby nie one pewnie nie poszłabym na wizytę wcześniej.

biorę Luteinę, dużo magnezu, jestem na L4 i mam leżeć. :sorry2:

Jak się czujesz? Dalej masz skurcze czy trochę ci przeszło po leżeniu i tabletkach?

Ja dalej mam skurcze ale już się skapowałam kiedy i staram się unikać takich sytuacji czyli pełny pęcherz, siedzenie w tradycyjnej pozycji czyli na krześle i leżenia na lewym boku... Niestety teraz śpię na plecach albo na prawym boku, jak tylko kładę się na lewym to czuję ucisk. :/

reklama
No Jagódko cudnie, że już wiesz że będzie Adaś :D chociaż zabij mnie ale nie mogę nic rozpoznać :zawstydzona/y: a jak się czujesz? Faktycznie zostajesz do piątku?
Jezu 14 cm, to te nasze dzieci już takie wielkie! :D

Do góry