reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

aNilew - bardzo dobrze, że wcześniej zrobiłaś badanie :) Ja wczoraj porównałam zdjęcia usg Ninki: miałam badanie NT bodajże w 12-13 tyg i wyszło 1,6; a inny lekarz badał mnie w 15 tyg i NT spadło już do 0,9!

witac faktycznie to bardzo szybko spada po tym 13t6d

gratuluje tych pieknych zdjec i super wiesci na wizytach!! maluszki nam wzorowo rosna,

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Kochane, dzisiaj ochłonęłam po wczorajszych stresach dot. USG NT. Tak jak pisałyście już nic nie zmienię, ale zapytam dlaczego tylko tyle badań było wykonanych i w zależności od odpowiedzi podejmę decyzję o zmianie lekarza. Nie bardzo mi to odpowiada bo na kolejnego nie mam pomysły, ani gwarancji że będzie lepszy.
Z drugiej strony jeśli NT jest ok i było sprawdzone, to usg połówkowe wskaże jak rozwija się dziecko. Już dzwoniłam do szpitala, badanie to wykonuje 3 ginekologów. Muszę się zarejestrować najpóźniej na 2 tygodnie przed terminem. Ale po wizycie poniedziałkowej jak już będę miała potwierdzenie, który to jest tydzień od razu się zapisze. W związku z tym kiedy najlepiej wykonać to podanie bo podane jest pomiędzy 18-22tydz. Czy to ma jakieś znaczenie czy to będzie 18 czy 22?

Jeszcze nie zmieniłam, u tego co chodzę w Dębicy to na normalnej wizycie mi mierzył NT, i resztę sprawdzał. Następna wizytę mam 27 stycznia u niego i to będzie jakoś 18 tydzień więc mówił że wtedy resztę sprawdzi, a teraz tez sprawdzał serduszko i dopływ krwi i komory .

Angelika2014 a czy możesz napisać co miałaś dokładnie sprawdzone? masz to wpisane w kartę ciąży? Ostatnie pytanie na połówkowe do kogo się wybierasz? idziesz do kogoś z PF, bo tam jest 3 lekarzy, żadnego z nich nie znam i nic o nich nie wiem.

Kurcze to ja faktycznie anatomicznie jestem dziwoląg, bo w karcie mam p/3, czyli póki co wyżej niż Wy. Lekarz mówił zawsze, że wysoko macicę mam, no i faktycznie na to wygląda..

no to i ja sie wypowiem :D bylam u ginekologa na tych badaniach i wszystko dobrze :D NT tez w normie :) nie wiem jeszcze kto tam mieszka ale wazne ze jest zdrowe, podobno wodoglowia nie ma :D jest juz pecherz :) i widzialam wszystko paluszki u stop i raczek :) lekarz powiedzial ze wyjatkowo ruchliwe dziecko mam :D a ja nawet tego jeszcze nie czuje :D ale serio tak sie ruszalo bardzo :) i machalo raczkami i kopalo, za glowe sie lapalo :) no i jest kosc nosowa i wszystko na swoim miejscu,rozszczepu kregoslupa tez podobno nie ma :) nie mam zdj ale mam filmik z usg :)

a no i jutro zaczynamy 14tc :)

gratuluję udanych wizyt, fajowo, że z bąbelkami wszystko dobrze!!!
mam nadzieję, że limit chłopczyków do mojej wizyty się nie wyczerpie ;) też bym chciała( żeby mi przypadł 1 ;)
ale co tam, na Księżniczkę też jestesmy przygotowani (nawet bardziej ;-) z uwagi na siostrzyczki...

moja wizyta 16.01 więc za równy tydzień... trochę się denerwuje.. ale potem myślę, że dwójkę mam zdrową, więc potencjał na zdrowego bobasa mamy ;-) pozdrawiam ciepło!

reklama
Do góry