reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Ja po wizycie - ogólnie u mnie bez zmian. Nie było mojej gin, tylko inna lekarka - nawet mi szyjki nie zbadała. Zrobiła mi za to krótkie usg - ale aparat bez szłu bo szacowana waga między 3600, a 3800, więc spory rozrzut. I główka jak u Magdalenki jakaś mała względem reszty :confused: w ogóle się tym nie przejmuję :sorry2: Jutro jeszcze z rana moefologia i fibrynogen, a w piątek zawitam do szpitala na badanie :tak:

ja też po wizycie i żyć się odechciewa... :dry:

z masażu szyjki nici, bo wewnętrznie trzyma i powiedziała, że nie może "szarpać", jakby się dało coś zrobić to by zrobiła, ale się normalnie nie da :zawstydzona/y:
poza skurczami, których dziennie mam sporo, nic nie wskazuje na poród... wód ładnie, łożysko bez oznak starzenia, przepływy ok.

zmierzyliśmy głowę i ten jeden wymiar jest mniejszy - 37 tc, ale obwód głowy jest ok - na 39 tc, ma 34 cm... więc ok, ma "jajeczko" i tyle ;)
wagowo oceniony na 3540g...

no i ginka idzie na urlop, więc powiedziała POWODZENIA... zdziwiła się, że patologia nie wezwała mnie kolejny raz, więc zasugerowała żeby w okolicy terminu, jeżeli nie urodzę - pojechać jakby na "falszywy" alarm, to mi zrobią ktg, przebadają etc.

:baffled::baffled::baffled: boli mnie głowa z tego wszystkiego.. no i lipa, że nie rodzę.

Magdalenka koniecznie zrób fałszywy alarm, bo inaczej Cie oleja. Dziś jak mnie przyjmowali to byla dziewczyna 7 dni po terminie i jej powiedzieli, że nie zrobią ktg, bo nfz zaleca, ale nie nakazuje. Więc niestety trzeba ściemniac, że coś się dzieje :(

Magdalenko - nie martw się, będzie dobrze, w końcu wyjdą z nas te dzieci... No nie mają wyjścia. Mi też masażu nie zrobił bo ujście zamknięte.

A na dzisiejszym KTG miałam aż 2 skurcze na 100% :-D oczywiście przy ruchach dziecka. Poza tym cisza i spokój. :cool2: Moja mama stwierdziła, że mi źle termin wyznaczyli :szok:

reklama
Do góry