reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

U nas też tego pisaka nie ma, chociaż pamiętam, że taki bajer już testowałam - na porodówce chyba. Kopacz tętno czasem rośnie/spada na skurczu, trzeba patrzeć na odczyty na bieżąco. Poza tym 5 razy przez całe ktg to nie problem, gorzej jakby tętno się utrzymywało ciągle w paśmie 180-200.

reklama
Ja na ktg mam ten przycisk ale to w szpitalu.
Kopacz nie przejmuj się cc nie takie straszne jak je malują.

A ja wam powiem że im dłużej tu leżę tym bardziej chce już urodzić ;) :D

Fajne są te znaczniki bo wtedy wiadomo na co zwrócić uwagę :tak: Zgadzam się z Jagódką, że kilka razy to nie problem :tak:
A ja się zaczynam zastanawiać czy ten wczorajszy ból nie był spowodowany obracaniem się małego, tak mniej więcej bolało kiedy się przekręcił główką w dół, a teraz mam wrażenie, że ma główkę w górze - jakie to dziecko niezdecydowane :-p

Zamelduję tylko,że wizytę odbyłam. GBS ujemny, reszta ok. Szyjka trzyma, nic nie zwiastuje porodu póki co.
Zasiała mi tylko wątpliwości co do sposobu sn czy cc. Ale przy dużym dziecku raczej nie będziemy się wygłupiać z sn...

I ja juz po urologu. Wodonercze bardzo duze, dostalam skierowanie do szpitala w razie gdybym dostala goraczki i bolu nerki. Gdybym takie wodonercze miala 2 miesiace temu, musialabym nosic xewnik. Navszczescie przede mna 2-3 tygodnie, wiec musu nie ma.
Troche mi ulzylo :)
Jeszcze jutro kardiolog i holter i bede miala zalatwionych lekarzy, poza dentysta.

hej ja po wizycie u ortopedy z tą moją nogą, pomacał mnie i odrazu wypisał wskazanie do cc nawet nie zdążyłam zapytać i teraz nie wiem co robić, w pon ide do gina ciekawe co on powie, ale orto powiedział ze jak bede rodzić dołem to poźniej będzie jeszcze gorzej z chodzeniem.

Mika, Ty masz chyba podobny termin do mnie? Kazał Ci się już umawiać na cc?

Carloska cc przeżyjesz, a moim zdaniem lepiej żebyś potem potrafiła jakoś funkcjonować przy dziecku niż leczyć kolejne dolegliwości.

Michalina, co z Twoją cholestazą? Wyszło coś czy jest ok?

reklama
Raczej nic złego mi się nie dzieje, bo napisał że mam się stawić na wizycie zgodnie z harmonogramem. Wyniki mam Aminotransferaza alaninowa - ALT (GPT) 11 gdzie norma poniżej 31 a Bilirubina całkowita - surowica 17 gdzie norma poniżej 17,1.

Do góry