reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Małgorzatkar - to już tylko czekać na rozwój sytuacji :tak: mam ten sam dylemat - bo dla mnie sn to coś zupełnie nieznanego, ale powiedziałam mojej gin że będę próbowała, a ona na razie przeciwskazań nie widzi - zobaczymy co mi jutro powie na wizycie :tak:

Elifit - cieszę się, że masz wybór :tak:

Kciuki za wszystke wizytujące &&&&&&&&&&&&&&

mój gin powiedział, ze najlepiej jak ta decyzję pomoże mi podjąć zespół w szpitalu, bo oni będą widzieć, jak się sytuacja rozwija. jutro usg, to pomęczę o tą bliznę i jej wielkość, no i jak Zuzia wyjdzie, że wagowo będzie tak jak Ola to nie ma mowy na sn :p

Jagódka, właśnie zapomniałam zapytać o rozwarcie... gapa ze mnie

malgorzatkar ale fajnie :-) ciekawe kiedy urodzisz, jeszcze sie okaze za przenosisz hehe, a ile wazyla bo nie pamietam?

ja sie zaczynam bac tego cc, i sie zastanawiam czy nie zaczac jakis tych taktyk z ruszaniem a noz sie maly przekreci, bo dobija mnie fakt lezenia plackiem, gdybym miala zapewnione ze dostane go zaraz po porodzie i bede mogla wstac po max 6h to by mi nie przeszkadzalo :no: moze sie dowiem czegos wiecej we wt za tydzien

dziewczyny??a tak w ogole to mam stresa, bylam na ktg, juz drugim, i czesto wlaczal mi sie alarm...tetno skakalo malemu, ostatnio kilka razy bylo ponizej 120 i czasem powyzej 160, a dzis masakra z kilka razy powyzej 160, a bywalo nawet i powyzej 200 :-( jak sie zapytalam poloznej powiedziala, ze to normalne bo sie maly wtedy ruszal, no ruszal sie on to prawie przez cale ktg :-(

Kopacz, Ola ważyła 3880 i 58cm. jutro dowiem się na usg jak młodzież wygląda, ale obstawiam, że trochę mniejsza jest. Ola na tym etapie miała 3500.
zawsze możesz spróbowac z ćwiczeniami, nie zaszkodzisz, a nuż się uda przekręcić bobasa? zapisem z ktg się nie przejmuj aż tak, położne wiedzą, co robią, mały jak bardzo aktywny jest, może mu tętno skakać, lekarz mi kiedyś mówił, że to normalne u bobasów w brzuchu, że są skoki w górę i w dół. a jeśli chcesz być spokojna, to jedź do jakiegoś szpitala w godzinach gdzie wykonują ktg i zrób sobie jeszcze raz.

Ktg wyje też kiedy bobasowi spodnie diametralnie tętno. Ja tak z N. miałam, że było 120, a później 60. Spadło jej w szpitalu tak łącznie 4 razy i miałam cc. Ale tak to działa tylko przy spadkach, bo jak się rusza to i wzrasta :tak: Kopacz widziałam kiedyś jakąś taką pozycję jak w jodze chyba pies z głową w dół na przekręcenie się dziecka, ale to musisz z lekarzem skonsultować :tak:

reklama
Do góry