reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Wg standardu okołoporodowego, a raczej tego rozporządzenia ministra zdrowia hiv powinien być powtórzony i zrobiony hbs, a kiła i hcv może być powtórzone jak jest zwiększone ryzyko. Ja mam w karcie ciąży plac na 2 wyniki, więc widać powtarzają wszystkie 3, plus robią hbs.
A niech badają :)

Jak by któraś chciała poczytać, to proszę:
http://www.rodzicpoludzku.pl/images/Standard_X_12_2012r.pdf

Ja mialam badania zlecone raz. Podejrzewam, ze gdybym poprosila o powtorzenie np toxo, to gin zapytalby czy cos mnie martwi i dal skierowanie. Ogolnie wyglada to tak, ze on zlecil wszystko co potrzebne i standardowe, ja wykonalam i koniec :p

Po piątkowej wizycie w zasadzie żadnych nowych wieści nie miałam. Ale uświadomiłam sobie podczas badania, że ten cały poród będzie bardzo boleć.
Muszę zrobić badanie w kierunku cholestazy i poza tym żadnych innych nie. Wyniki w normie. Dziecko jest wysoko, tętno 145, szyjka trzyma. Nie zapowiada się, żeby mała przed lipcem miała się ewakuować.
Zadałam kilka pytań ale na więcej brakło mi weny:
Skurcze - to normalne,
drętwiejące palce - przecież jest pani w ciąży (pić więcej i potas przyjmować w owocach i warzywach),
moje ciśnienie niskie 100/70 ale specjalnie nikogo nie zainteresowało
USG nie zrobił. Taka rezygnacja mnie jakaś ogarnęła, że w zasadzie podczas wizyty prawie się nie odezwałam. Nie chciało mi się nawet dopraszać o USG. Niby miałam na karteczce pełno rzeczy zapisanych ale jakoś to olałam. Następna wizyta za dwa tygodnie 28, wtedy bez USG i KTG nie wyjdę.

Michalina oby to podejrzenie cholestazy było pomyłką!

Mi też by gin nie zlecał tej kiły nawet, ale na stronie szpitala mają napisane co wziąć, więc poprosiłam o skierowanie:

• grupę krwi - wynik oryginalny
  • w przypadku czynnika RH(-) wynik przeciwciał
  • wyniki badań laboratoryjnych: morfologia, mocz, HBS, WR
  • badania USG
  • książeczkę przebiegu ciąży
  • wypisy szpitalne w przypadku hospitalizacji w okresie ciąży

reklama
Do góry