reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Cieszę się z dobrych wieści:tak: Chyba więcej nas jednak wytrzyma do lipca:-)

Ja odetchnęłam z ulgą - nadal toxo ujemne, a hemoglobina wyższa niż miesiąc temu, chociaż od 2 tyg nie biorę żelaza, bo mi szkodziło na wrzody. Poza tym mój przewód pokarmowy lepiej funkcjonuje bez tego żelaza:-D

reklama
Bellina- Ja to nie rozumiem jak w tak zaawansowanej ciąży można nie zrobić usg... I to nie pierwsza z Was dziś i wczoraj to pisała... Lenistwo?

ja prowadzę ciążę w medicover, z Olą prowadziłam w luxmedzie, w luxmedzie lekarze nie mają usg w gabinecie, więc jest skierowanie i są 4 usg jeśli ciąża prawidłowa, chyba że chcą coś sprawdzić, wtedy wypisują dodatkowe skierowanie, na wizycie tylko słuchanie serca takim jakimś dziwnym urządzeniem, a teraz mam 4 usg te dłuższe i na każdej wizycie tylko takie szybkie, lekarz coś tam rzuca okiem, a mi pokazuje bijące serce i wsio

Castun ja w sumie miałam ostanie 2 tyg. temu na nadprogramowej wizycie związanej z infekcją i będę miała na pewno za 2 tyg., więc myślę, że oki ;-) Dobrze, że mi w szyjkę zajrzał, bo bez tego bym się poczuła oburzona :-p
A no i dostałam już skierowanie na hiv, kiłę i inne takie... mówię o powtórka z początku, na co lekarz, no Pani już na końcu ciąży. Nie wiem, musiał mnie tak brutalnie uświadamiać... :-p
Undomiel dotrwamy, dotrwamy :)

Bellina- Dobrze że usg za 2 tyg- miło jest zaglądnąć do swojej pociechy:) I sprawdzić jeszcze wszystko i tam w domku maleństwa:)
Na HIV robi powtórkę.. Dziwne:/ W sume nie wiem może mi też będzie kazał.. Ale chyba przesadził z tym badaniem skoro było robione na początku ciąży..

Ja odliczam do swojej wizyty ale mam ją za 10 dni:p To jeszcze sobie poczekam.. I wtedy będzie się zbliżał mój upragniony tydzień ciąży 37:))!! Żeby ttlko wszystko poszło ok..

Ostatnia edycja:
Ja po prostu narazie nie usłyszałam by powtórzyć to badanie.. I byłam pewna że już się go nie powtarza.. No ale może się mylę i za 10 dni Gin na wizycie każe mi zrobić... Nie wiem;)

reklama
Do góry