reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

hubson czy aj wiem czy opadł:sorry:chyba sie dopiero zacznei;-)atakna seriostaram sie myslec pozytywnei ,nie denerwowac ale zcasmi mam stresa.to bylo moje 4 ktg

doti no wlaqsnei nie chcialabym jescze wiekszego ,ja drobna jestem,ledwo 3kg urodzialm.

3.06 wazylo 2860 dzis 3300 ale wiadomo zeto nie dokladne

reklama
W 10dni pół kilo? OMG strasznie dużo.. A ciąża nie jest jeszcze donoszona, za 4 dni będzie, także się wstrzymaj, bo chyba wcześniaka nie chcesz?

Duza roznica, ale niektore dzieci pod koniec najwiecej wagi nabieraja.

Agula, ale odpada stres przed przedwczesnym porodem :) Moje najwieksze dziecko urodzilo sie z waga 3300 w 40t0d :)

Jagodka, no wlasnie, jak to jest? Moj gin mowi, ze ciaza donoszona to 38 tc i mowil tez, ze gdybym teraz zaczela miec skurcze porodowe, zatrzymywalby je do 38 tygodnia wlasnie.

Ojeju jeju rodzić już chcecie. A mnie 1,5 miesiąca zostało. Nie zostawiajcie mnie samej! Wszystkie sobie pójdą i zostanę sama :-(

Rety jaki syf z tej łazienki......... Jeszcze podłoga została do skucia. I awantura wisi w powietrzu. Chyba się z moim ostro pokłócę.

agulam - wagą się nie przejmuj, jak wiadomo nie są to dość wiarygodne pomiary i czasem są duże różnice:tak:

Katka - spokojnie, nie tylko Ty masz termin na końcówkę lipca, na pewno nie zostaniesz sama, ja jeszcze się na porodówkę nie wybieram i w najbliższym czasie nic na to nie zapowiada :-)

ucieszyło mnie to, że tez macie ochote na jeszcze jedno usg.. zastanawialam sie czy wydziwiam i powinnam sobie dac spokój.. ale chyba sie wybiore za 2 tyg, no chyba że urodze :)

reklama
Skończony 37 tydzień to ciąża donoszona.

To chyba zależy od szpitala bo tam gdzie leżałam ciaza donoszona to 38 tc.
A co dziwniejsze to lekarz mi powiedział ze w tym szpitalu jesli ktos przyjedzie z akcja porodową po 34 tc to od tego tygodnia juz nie wyciszają takich akcji tylko pozwalają rodzic.

Do góry