reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Witam ja jestem po wizycie i bede chyba tez czerwcowka bo dzidzia sie nie chce obrocic i jest poprzecznie i na 15 mam skierowanie na cc ze wzgledu na zle polozenie plodu to bedzie 37 tydzien. A ile wazy nie spytalam bo sie zmartwilam tym ale ciesze sie ze bede juz tulic niunie. A w 37 tygodniu to już jest ciaza donoszona, chyba ze mala sie obroci w szpitalu i wyjde ale to malo prawdopodobne wiec szykuje torbe i w poniedzialek sie wszystko okaze w szpitalu.

reklama
Tez mi sie zdaje, ze za szybko jesli dziecku nic nie zagraza. Nic poza ulozeniem sie nie dzieje z Twoim dzieckiem?
w kazdym badz razie, tradycyjnie zazdroszcze.

Konwalia, u mnie planowe cesarki robia dopiero po skończeniu 39tc, chyba ze sa wskazania do wcześniejszego zakończenia ciąży. 37tc to niby donoszona ciaza ale po co sie spieszyć?

Ja jestem juz po kontrolnym ktg i usg i wszystko jest cacy :) nasz szczypiorek wazy juz ponad 2700 g i wszystkie wymiary sa prawidłowe tzn mieszczą sie w normach. Afi ok 10 wiec spoko. Przepływy dobre, ktg tez. Lozysko niby sie juz starzeje ale to podobno normalne na tym etapie. Lekarz sam dzis przyznał ze byłoby głupota wywoływać teraz porod bo po prostu nie miał sie do czego przyczepić. Zatem czekamy az sie samo rozkręci :)
Jutro ide odebrac wynik GBS ale juz wim ze ujemny bo w szpitalu tez mi robili. Przy okazji poprosze zeby mnie lekarka zbadała i zobacze czy ta moja szyjka faktycznie jest juz zgladzona.

Ostatnio jak rozmawiałam z lekarzem na temat cc to też mi mówił, że wg najnowszych wytycznych związku pediatrów cc powinno się wykonać nie więcej niż 7 dni przed terminem. Oczywiście w przypadku prawidłowej ciąży.

Hubson a nie masz żadnej znajomej lekarki/położnej żeby Ci masaż szyjki zrobiła?

Na Karolinowym forum (zresztą nadal tam piszemy - już 7 lat) była dziewczyna, która baaardzo chciała urodzić zanim jej mąż wyjedzie za granicę i dzięki codziennym masażom u położnej wywołała poród ok 37 tygodnia.
Nie będę się wypowiadała co o tym myślę, ale w Twoim przypadku może ma to sens.

Ostatnia edycja:
Doti, nie znam nikogo takiego. Nie wiedzialabym nawet, gdzie uderzyc. I zrezygnowana jestem zupelnie, nie ma kogo prosic o pomoc. We wtorek mam urologa, bo duzy zastoj w prawej nerce mam, moze on cos pomoze przyspieszyc. Jednak szczerze w to watpie.

reklama
Seroise- jak bardzo bardzo boli to wyślij kogoś po coś do apteki.. A tak to przykładaj do lodu albo zimna woda Ci zostaje.. Dmucham na paluszek;);-)

Pola- Tak się cieszę:) To cudownie być w tym tygodniu i wszystko wporządku, dzidziuś duży:) Widzisz wszystko będzie dobrze:)

Agulam- Też mam coś takiego podobnego z sikaniem..

Ostatnia edycja:
Do góry