reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Zazdroszczę Wam ,że znacie wagę i gratuluję ładnie rosnących maluszków. Ja dopiero za 2 tyg mam usg.
Ale sądząc po tym jaka piłka mi urosła to i mały chyba tez rośnie.

To chyba za karę,bo zawsze mówiłam ,że taki kształt brzucha mi się strasznie nie podoba....A teraz mam przyczepioną piłkę.

Ciągle z głową pod żebrami. Lekarka ostatnio stwierdziła ,że nam chyba wykręci numer z cc.

reklama
mika8 - a bardzo ci zależy na porodzie naturalnym czy łatwo pogodzisz się z CC jak mały się nie obróci?

Mnie przeraża, że dziecko jeszcze musi tyyyle urosnąć a razem z nim brzuch. Mi się właśnie takie ładne piłeczki podobają. Mi się zrobił taki szpiczasty brzuch, całkiem możliwe, że od momentu jak mała się odwróciła.

Ostatnia edycja:
mój też jest nieduży, w 29 +6 ważył 1450g, a koleżanki już prawie 1600g

okazuje się, że mój lekarz nie uznaje 3 usg, więc robimy tylko to wykłe - krótkie, no i nadal wizyty co 4 tyg., cóż moja mama nie miała żadnego przez całą ciążę i jakoś jestem cała i zdrowa;-) a no i szyjki też nie mierzy, tylko ręcznie bada czy jest twarda i nie ma rozwarcia

michalina, brzuch też mam śmiesznie spiczasty, jakby mi ktoś ściskał po bokach i wychodzi przodem, a jeszcze tydzień temu była okrągła piłeczka, przy czym mały nadal główką w dół...

Ale odkąd kupiliśmy termometr dla dziecka zaczęłam sobie mierzyć temperaturę i okazuje się, że mam cały czas powyżej 37. Zagadnęłam ją dzisiaj o to i powiedziała, że od 37,5 może wskazywać na pewne nieprawidłowości. Muszę prowadzącemu o tym powiedzieć na najbliższej wizycie. Może jakieś badanie warto zrobić. Ona coś wspominała o jakimś badaniu ale zapomniałam nazwę. Wizyta we wtorek to może czegoś się dowiem.

ciężarne mają podwyższoną temperaturę, bo mamy więcej krwi w sobie :)

Michalina! Nie wszystkie. Ja w ciąży mam normalne 36,6:tak: I u mnie powyżej 37,5 to już był stan podgorączkowy. Ale żeby cokolwiek powiedzieć musiałabyś mierzyć wcześniej jak miałaś mniej niż te 37 - czy w ogóle miałaś, bo możesz w ciąży mieć normalnie taką temperaturę i tym samym termometrem. CRP sobie zrób - to badanie z krwi, mówi o tym czy w organizmie toczy się jakaś infekcja.

no widzisz malgorzatka teraz tez tak moze byc ze potem spora dzidzie urodzisz:)

ja mam piłke brzuch,ciesze sie bo mniej w biodra poszlo itp,chociaz juz smiesznie wygladam:-Djak byłam na komunii to co chwila ktos zartował 'Aga no wyjmji ta piłke':-Da ja nie 'arbuza';-)

Michalina-nie zależy mi na porodzie naturalnym. Wręcz przeciwnie.Za pierwszym razem miałam cc ze wskazań ortopedyczno-neurologicznych, więc teraz możliwe ,że będzie podobnie.
Dobrze zniosłam cc, zupełnie nie mam nic przeciwko.

Mika podziwiam bo ja jakbym się dowiedziała o cc to chyba bym padła trupem. Mam nadzieję, że Mała się u mnie obróciła... We wtorek się dowiem bo mam wizytę.

Mam wyniki z krwi. Lekka anemia, a poza tym wszystko w normie. W moczu znów liczne szczawiany wapnia :baffled: znów muszę dużo pić. eh

Dziewczyny jak odczuwacie to ze dziecko się obrocilo? Kopniaki u góry? Bo ja od jakiegoś czasu odczuwam ucisk zaraz pod żebrami, z prawej strony a ruchy, kopniaki raczej po przeciwnej niżej. Tak jakby Młody leżał w poprzek, a z prawej wysoko miał główkę. Nie wiem czy dobrze to odczytuje, ale jakoś nie zauważyłam ostatni większych zmian w tej kwestii. Do wizyty mam jeszcze trochę czasu zanim się dowiem jak jest naprawdę.

reklama
Michalina! Nie wszystkie. Ja w ciąży mam normalne 36,6:tak: I u mnie powyżej 37,5 to już był stan podgorączkowy. Ale żeby cokolwiek powiedzieć musiałabyś mierzyć wcześniej jak miałaś mniej niż te 37 - czy w ogóle miałaś, bo możesz w ciąży mieć normalnie taką temperaturę i tym samym termometrem. CRP sobie zrób - to badanie z krwi, mówi o tym czy w organizmie toczy się jakaś infekcja.

a no i może ten termometr jakoś zawyża trochę, bo to też nie wiadomo. ja swój sprawdzałam mierząc jeszcze rtęciowym i porównywałam wyniki, w miarę się zgadzało, chociaż zdarza się, że przy pierwszym "strzale" wychodzi wyższa, a przy drugim i kolejnym już normalna. dla ciekawostki: mój tata ma normalną temperaturę około 35,5 i jak ma 36,6 to już u niego gorączka, a lekarze mówią, że przecież pan ma normalną temperaturę i co pan w ogóle chce...

Jagódka super że wycieczka udana, jutro odpocznij sobie po dzisiejszych wojażach, bo pewnie ci nogi w tyłek wchodzą :)

Do góry