reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

gratuluje udanych wizyt i szybko rosnacych dzieciazckow:))

moja szyjka miała ostatnio 28mm ,haust moja szyjka tez jest troszke miekka,mam nazdieje ze bedzie wszystko ok:)
gin mierzy przez usg dopochwowe.

reklama
U mnie po wizycie wszystko ok :) szyjka ok, dzidzia ok wazy ok 1900:) Dostalam jakis lek na szybki puls bo czasem odczuwam takie nagle walenie serca i puls zawsze mam ponad 100 nawet w spoczynku i od razu obniza ciśnienie, ale jeszcze go nie bralam bo cisnienie od wczoraj mam dobre. Jak zanotuje znowu skok to zacznę brac go. Mam juz zmniejszac dawkę luteiny i wizyta 3 czerwca:) Bedziemy juz odstawiac większość leków i czekać na maleńką :):):)

P1270440.jpgP1270442.jpg
Na dzisiejszym badaniu mała ładnie się pokazywała, choć zdjęcia są... no są jakie są :) M. pół drogi do domu śmiał się i cieszył.
Z Zuzią wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo. Szacunkowa waga 1482g. Szacowana waga do porodu w terminie 17 lipiec 3500g. Brzuchol w obwodzie 263mm. Mała dała pokaz jak pięknie połyka wody płodowe. Pani doktor stwierdziła, że żołądek ma pełniusieńki. W końcu byliśmy tuż po śniadaniu ;-)

Aha i najważniejsze - Zuzia ustawiła się główką do dołu :)

W zasadzie wszystko z małą dobrze.

Ale odkąd kupiliśmy termometr dla dziecka zaczęłam sobie mierzyć temperaturę i okazuje się, że mam cały czas powyżej 37. Zagadnęłam ją dzisiaj o to i powiedziała, że od 37,5 może wskazywać na pewne nieprawidłowości. Muszę prowadzącemu o tym powiedzieć na najbliższej wizycie. Może jakieś badanie warto zrobić. Ona coś wspominała o jakimś badaniu ale zapomniałam nazwę. Wizyta we wtorek to może czegoś się dowiem.

Załączniki

• P1270440.jpg
    P1270440.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 48
  • P1270442.jpg
    P1270442.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
malgorzatka kazda z nas jest inna , i kazdy dzieciiak inny ,najwzzneijsze zeby wsio bylo w porzadku a nie ile wazy.jak lekarz mowi ze ok to Ty sie nie martw .a Ola ile wazyla?

Michalina fajnei ze wsio ok,ale fajnei Zuzia pokazuje jezyczek;)z tym termopmetrem to roznie bywa ,37to chyba nie temp:sorry:

edit:sorki doczytalam ze powyzej 37

reklama
ciężarne mają podwyższoną temperaturę, bo mamy więcej krwi w sobie :)

agulam, Ola urodziła się 3880, muszę znaleźć ile ważyła na usg tym trzecim... ale wtedy w sumie to chyba tez mi mówili, że małe dziecko, a w 36tc na usg wyszło, że ma już koło 3600

Do góry