reklama
U mnie po wizycie wszystko ok szyjka ok, dzidzia ok wazy ok 1900 Dostalam jakis lek na szybki puls bo czasem odczuwam takie nagle walenie serca i puls zawsze mam ponad 100 nawet w spoczynku i od razu obniza ciśnienie, ale jeszcze go nie bralam bo cisnienie od wczoraj mam dobre. Jak zanotuje znowu skok to zacznę brac go. Mam juz zmniejszac dawkę luteiny i wizyta 3 czerwca Bedziemy juz odstawiac większość leków i czekać na maleńką
elifit
Moderatorka
Elfit to bardzo dłuuuuga,ja mam niewiele ponad 2,5 cm może urodzić będzie łatwiej
Ciekawe ile tym razem będę rodzić. Ostatnio 13h mi się rozwarcie robiło.
Ewa dobrze że wszystko ok. Pilnuj tego ciśnienia.
agulam
Fanka BB :)
mi ok 20h....:-(Ciekawe ile tym razem będę rodzić. Ostatnio 13h mi się rozwarcie robiło. .
ewa ładna waga dzidzi.kontroluj cisnienie
malgorzatkar
jak wasze tyle ważą, to aż się zastanawiam, dlaczego moja taka mała...
Hubson
A ile wazy Twoja, malgorzatka?
Moj maly 2 tygodnie temu w 30t3d
wazyl 1550. Ciekawe, ile bedzie wazyc w poniedzialek.
Moj maly 2 tygodnie temu w 30t3d
wazyl 1550. Ciekawe, ile bedzie wazyc w poniedzialek.
s.michalina
Na dzisiejszym badaniu mała ładnie się pokazywała, choć zdjęcia są... no są jakie są M. pół drogi do domu śmiał się i cieszył.
Z Zuzią wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo. Szacunkowa waga 1482g. Szacowana waga do porodu w terminie 17 lipiec 3500g. Brzuchol w obwodzie 263mm. Mała dała pokaz jak pięknie połyka wody płodowe. Pani doktor stwierdziła, że żołądek ma pełniusieńki. W końcu byliśmy tuż po śniadaniu ;-)
Aha i najważniejsze - Zuzia ustawiła się główką do dołu
W zasadzie wszystko z małą dobrze.
Ale odkąd kupiliśmy termometr dla dziecka zaczęłam sobie mierzyć temperaturę i okazuje się, że mam cały czas powyżej 37. Zagadnęłam ją dzisiaj o to i powiedziała, że od 37,5 może wskazywać na pewne nieprawidłowości. Muszę prowadzącemu o tym powiedzieć na najbliższej wizycie. Może jakieś badanie warto zrobić. Ona coś wspominała o jakimś badaniu ale zapomniałam nazwę. Wizyta we wtorek to może czegoś się dowiem.
Załączniki
Ostatnia edycja:
Hubson
Michalina, gratuluje dobrych wiadomosci
Ciekawe, co powie Ci lekarz na temat temperatury. Tez mam powyzej 37 caly czas
Ciekawe, co powie Ci lekarz na temat temperatury. Tez mam powyzej 37 caly czas
agulam
malgorzatka kazda z nas jest inna , i kazdy dzieciiak inny ,najwzzneijsze zeby wsio bylo w porzadku a nie ile wazy.jak lekarz mowi ze ok to Ty sie nie martw .a Ola ile wazyla?
Michalina fajnei ze wsio ok,ale fajnei Zuzia pokazuje jezyczekz tym termopmetrem to roznie bywa ,37to chyba nie temp
edit:sorki doczytalam ze powyzej 37
Michalina fajnei ze wsio ok,ale fajnei Zuzia pokazuje jezyczekz tym termopmetrem to roznie bywa ,37to chyba nie temp
edit:sorki doczytalam ze powyzej 37
reklama
malgorzatkar
ciężarne mają podwyższoną temperaturę, bo mamy więcej krwi w sobie
agulam, Ola urodziła się 3880, muszę znaleźć ile ważyła na usg tym trzecim... ale wtedy w sumie to chyba tez mi mówili, że małe dziecko, a w 36tc na usg wyszło, że ma już koło 3600
agulam, Ola urodziła się 3880, muszę znaleźć ile ważyła na usg tym trzecim... ale wtedy w sumie to chyba tez mi mówili, że małe dziecko, a w 36tc na usg wyszło, że ma już koło 3600