reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Z tego co wiem to KTG robi się po 30 tygodniu.
Ja prowadzę ciążę w Medi i pewnie po kolejnej wizycie lekarz mnie wyśle. A tam jest tak, że położna robi.
A serduszko lekarz puszcza na każdej wizycie, jak robi usg :)

reklama
Co do ktg to mi lekarz powiedział że jakbym miała jakieś dolegliwości albo nie czuła za bardzo ruchów żebym sobie poszła już, że po 37 tyg to co tydz chyba a od 40 codziennie. Serduszka słucham u położnej przed wizytą.

A ja miałam dziś KTG przed wizytą, podobno będzie już do końca na każdej. Następna za 4 tygodnie.

Mała trochę urosła w centylach, teraz jest na 40. Waży 1250g i już jest obrócona główką do dołu. Mam lekką anemię, więc dostałam kolejne leki siet...

Czy któraś z Was ma może tak, że wiecznie jej słabo i gorąco niezależnie od pory dnia? Mówiłam o tym mojej gin ale ciśnienie mam ok, TSH w normie, więc nie bardzo potrafiła wyjaśnić przyczynę. Mam obserwować.

Ja anemii nie mam a zdarza się, że z łóżka wstanę i za chwilę kładę się na boku w pozycji bezpiecznej bo czuję, że świat się zaczyna gubić. A ciśnienie mam zawsze dobre. Może to kolejny urok ciąży. Obciążenie organizmu i czasami wszystko wariuje.

Odnośnie KTG, to ciekawa jestem jak to wygląda. Dostaje się od lekarza skierowanie do szpitala? Położna nam mówiła też, że w razie gdybyśmy czuły, że dzieje się coś niedobrego, można na KTG podjechać do szpitala. A to oni wtedy tylko podłączą do KTG czy czeka kobietę cała lista formalności i kolejka w izbie przyjęć?

Michalina ja placilambza swoje ktg, ale nie robilam w szpitalu.
Malgos co do diabetologa to wg starych standardow powiedzialaby ze cukrzycy nie mam, ale wf nowych mam powtorzyc badanie- 3 pobrania i byc u niej w srode. Mam jesc jak do tej pory. Jak bedzie cosik nie tak to bedzie glukometr i wytyczne, a jak nie to moge sie zastosowac do jej wytycznych i jak bede chciala to mi wypozyczy glukometr, ale bez recept na paski.Aaaa i mam nirmy na 3 pobrania. Na czczo do 92, 1 pobranie po 1h 180, 2 po 2h 153. To nowe wytyczne. Takze w poniedzialek ide na badanie ponowne. Przeraza mnie to, ze jak cosik to do poradni chodzi sie na wizyty co tydzien lub 2.

reklama
Do góry