reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

reklama
Dziewczyny, wczoraj miałam wizytę u gin, i stwierdziła, że skróciła mi się szyjka macicy (robiła mi usg dopochwowe) i jest zagrożenie porodem przedwczesnym. Czy któraś z Was też coś takiego miała? Jak na razie zaleciła mi wypoczynek, a ja teraz mam schizę, że jak zacznę cokolwiek robić to zacznę rodzić :-( wizyta kontrolna za miesiąc, chyba żeby coś się działo.

dorkazz ja mam na razie tylko miękką, ale jak sie skróci to będzie te same zagrożenie :(
zapewne lekarka ci mówiła, że masz się oszczędzać, dużo leżeć no i przede wszystkim zakaz sexu a jakby ci się skracała jeszcze bardziej albo rozwarcie się zaczęło to założą ci szew czy jakoś tak to się nazywa no i całkiem będziesz musiała leżeć do końca ciąży :sad:

mówiła, żebym nie robiła nic wyczerpującego, ale o zakazie sexu nic nie wspomniała. kurcze, a co to znaczy dużo leżeć? :-( pewnie tyle, żeby móc zwariować w łóżku? :(

Miciur-ka gratuluje, jeszcze jeden facecic do nasze sierpniowej paczki

Madziula wreszcie jakas mniej wstydliwa dziewuszka :) rzeczywiscie nic nie dynda hehe super zdjecia!!
jestesmy prawie w jednym terminie wiec moj maluch tez pewnie tak juz wyglada :D mini ludziki

ewelinka12 suuuper ze je wrzucilas :D czekam na 4d ;P

dorkaz poczytaj w necie ale mysle ze gdyby bylo zle lub bardzo zle to by cie skierowala juz na ten pessar (chyba tak to sie nazywa) zapytaj toski chyba ona miala to zakladane :) i chyba wszystko zalezy od tego ile ci sie skrocila...a duzo lezec, oznacza chyba tyle ze masz nie wykonywac zadnych prac domowych :D szczegolnie gdy masz cos podnosic, dzwigac, przesuwac, a najlepiej jak zadzwonisz jutro i sie dopytasz, bo juz w naszym zaawansowanym stanie lepiej nie igrac z ogniem :)

Dorkazz, dużo leżeć przy takich dolegliwościach najczęściej oznacza wstawanie tylko do kibelka i np po coś do picia - żadnych spacerów, sprzątań itp. Oczywiście najlepiej, jak za radą Izy zadzwonisz i podpytasz lekarza. I staraj się nie stresować, bo to najgorsze, co możesz sobie teraz zrobić!

Ja zaraz mykam do lekarza się z małym zobaczyć. Mam nadzieję, że u niego wszystko dobrze!

<p>
Dorkazz, nie stresuj sie! Ja w pierwszej ciązy miałam skracająca się szyjke i dostałam na to leki (fenoterol i staweran). Z tym nieprzeciążaniem się to jak najbardziej tak - trzeba sie oszczędzać, ale ja bym nie przesadzala, że tylko lezenie i wyjście do kibelka.... Ja przenosiłam ciążę o 8 dni...a tez mnie lekarz straszył od około 26 tygodnia przedwczesnym porodem :-D</p>
<p>
...no ale z drugiej strony ciąża ciązy nie r&oacute;wna...</p>

reklama
Do góry