reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

IMAG0271.jpg

Cześć ciotki!
Przedstawiam Wam Maciusia:-) Lekarz powiedział, że z bardzo dużym prawdopodobieństwem możemy się spodziewać syna, bo widać już dość wyraźny "kikutek" (a ten lekarz nie należy do 'wróżbitów' i rzadko zdradza tak wcześnie płeć) - rzeczywiście, poniżej pępowiny widzieliśmy spory dzyndzelek;-).
Dzidziuś jest zdrowy, rozwija się prawidłowo, termin mi się nie zmienił. Odbijał się plecami od ścian macicy i robił śmieszne fikołki. Próbował trafić kciukiem do buzi, ale mu nie wychodzi jeszcze chyba;-) Słyszeliśmy też bicie serduszka - tak wyraźne i głośne, że się momentalnie popłakałam!

BPD 20,3mm
CRL 53,4mm
Przezierność wew 1,8mm
Przezierność kark. 1,0mm
Kość nosowa wioczna
ASP 158/min

Lekarz powiedział, że krwiak się całkowicie oczyścił i nie ma już zagrożenia, choć nadal mam zażywać Duphaston (połowę mniej, czyli 1tabl 3x dziennie).

Jestem baaaaaaardzo szczęśliwa!!!!!

Dziewczynki, gratuluję Wam udanych wizyt!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy Maciusia :-)
Cieszę się, że wszystko dobrze i że po krwiaku nie ma już śladu:tak: Nie masz już nakazu leżenia?

Coraz bardziej się napalam, że może u mnie we wtorek też będą jakieś przypuszczenia co do płci :-p Ale jak znam życie i mojego lekarza od usg to nic się nie dowiem:-(

Dzięki, Dziewczyny.

Co do leżenia, to lekarz powiedział, że zdroworozsądkowo mam do tego podchodzić teraz. Nakazu nie ma, ale mam się obserwować i nie przemęczać. Mogę chodzić do pracy, ale najlepiej nie codziennie. Może będę trochę z domu, a trochę w biurze pracować.

A, no i jeśli chodzi o moją wagę, to od ostatnie wizyty mi przybyło 1.7kg, ale że na samym początku ważyłam jakieś 87 i schudłam od żyganka jakieś 7-8kg, to jestem nadal na sporym minusie - więc nie jest źle:)

reklama
Do góry