reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

Chrobek, anula - gratuluje udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne

Madziorrek - będzie dobrze! To nie będzie sądny dzień tylko bardzo dobry dzień!

reklama
Hej serce bije!!!!!!!!;) 6 tydz i 2 dzien. ALE MIESIACZKA 13 LISTOPADA ostatnia wiec jakas mloda sie wydaje. A co do zdjecia nie wkleje bo nic nie widac;( slabe usg chyba. Tylko mnie dziwi to ze 2,3 cm ?? a szosty tydzien. Wszystko to jakies nieproporcjonalne;p ale najwazniejsze ze uslyszalam: CIAZA JAK NAJBARDZIEJ PRAWIDLOWA;).

Madziorrek wygląda na to, że mamy ten sam termin porodu - 20 sierpnia, fajnie :-) też moja oststnia @ była 13 listopada. Ale 6 tydz i 2 dni? coś mi nie gra bo ja dziś 8 tydz!
To powiem Ci, że faktycznie spory ten twój bobas - u mnie 15 mm

To ja też się pochwalę, wizyta była wczoraj, maleństwo ma 37mm, serduszko biło jak oszalałe :)
maleństwo.jpg

hehe ja juz nie wiem co to za wyliczenia. Te 2,3 cm to chyba macica, tzn jej wielkosc. Wielkosc dzidziucha podanej nie mam. Wiecej bede wiedziala za tydzien bo ide do swojego lekarza, teraz bylam na NFZ, zeby badaia porobic. Kasiulinka wg OM tez mam 8 tydzien, ale moja ciaza mlodsza jest, stad te nieścisłości. Wg Om tez mam termin na 20, wg wielkosci dzidziucha 30 sierpnia. Kasia B trzymam kciuka za Twoja wizytę.

Dzisiaj wyszłam ze szpitala.
Dostałam plamienia a oprócz tego mam twardą macicę.
Plamienie ustąpiło ale twarda macica nie...
Bardzo mnie to niepokoi.
Biore Duphaston i magnez.
Czy ktoraś z Was też ma twardą macicę czy to jest bardzo grożne?
Czuje taki napięty brzuszek....

all me ja mam podobne odczucia, takie pełne podbrzusze.. też mnie pobolewa.. jaki magnez masz brać i w jakich ilościach?

reklama
All-me - mi na poprzedniej wizycie lekarz powiedział, że mam twardą macicę. Też czułam napięcie w podbrzuszu i miałam takie bóle jakby okresowe tylko lżejsze. Biorę od tamtej pory tylko nospę 3 razy dziennie i bóli już praktycznie wcale nie odczuwam. Jutro mam wizytę i okaże się czy z macicą coś się zmieniło. Mój lekarz twierdził, że możliwe, ze tak reaguje na rozciąganie się na początku ciąży i jest szansa, że to minie.

Do góry