reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

reklama
Gratuluję udanych wizyt!!

Ja mam jutro, aż się boję co ginka powie na zapalenie oskrzeli i opadnięty brzuch.. Też jestem ciekawa jak tam moja szyjka.. trzymajcie kciuki za nas jutro!!

marzycielka - to ja za Was też trzymam!!

taka j. - Kamil urodził się w 38 tc6 d, ale to było jeszcze za wcześnie, wody mi odeszły, a cały poród miałam wywoływany oxy a na koniec i zoz, już myślałam, że mi cc zrobią

Modlicha ale czy poród w 39 tygodniu nie jest już bezpieczny i nie jest to ciąża donoszona? Dlaczego to było za wcześnie?

Hej...
ja też dzisiaj po wizycie i średnie wieści... właściwie to beznadziejne...

Zuzia od 22 tyg była już główką w dół a tu nagle nie wiadomo po co odwróciła się głową do góry :/ I do tego owinęła się pępowiną i ma ją bardzo blisko szyi. Mam mało wód płodowych, więc nie powinna już się zbyt swobodnie ruszać. Najlepiej byłoby żeby tak już została i poród odbędzie się wtedy przez CC. Najlepiej dlatego, że każdy jej wygibas może zaciskać pępowinę...
Poza tym jest ok... Mała ma 1500g, wymiary odpoweidnie dla swojego "wieku", nie jest za duża więc wskazane byłoby żeby się tam uspokoiła troszkę i wytrzymała do końca. Szyjka jest długa, nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem... Mam wczuwać się w ruchy, kontrolować a jak za długo będzie cisza to od razu na IP.

Dlatego też pytałam Was o detektor. Muszę kupić bo umrę ze strachu o nią... nie potrafię się na niczym skupić bo słucham ruchów... paranoja...

taka j. - tak jak piszesz, ciąża donoszona jest już po 36 tyg. Zależy to też od masy dziecka. Mojej koleżance proponowali już wywoływanie w 36 bo młody miał już 3,5kg.

reklama
Taka.j super ze wizyta udana ;-)

Modlicha kciuki za jutrzejsza wizyte :-D

Marzycielka powodzenia na jutrzejszej wizycie, trzymam za Was kciuki ;-)

Katiusza spora dziewczynka, a ktory to tydzien?

Aleksandral fajnie ze mala rosnie i bryka w brzuszku, szkoda tylko ze w pepowinie bidulka malenka jest owinieta! A moze na ktg zacznij chodzic i zapisuj sobie kiedy sie rusza kazdego dnia?

Ostatnia edycja:
Do góry