reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty , usg

poczatek 32 tyg :) lekarz powiedzial ze jest spora i raczej wieksza od reszty maluchow w tym tyg ale nie przekracza norm :) ani ja ani tatus do malych osob nie nalezymy:) ja mam 179cm a moj facet prawie 190 :) takze raczej malutka nie bedzie :p

reklama
katiusza jak na 32 tydz, to Twoja dzidzia jest malutka z taką wagą :tak: przeważnie dzieci w tych granicach wieku ciążowego mają ok 2kg

aleksandral chyba trochę niepotrzebnie Cię lekarz nastraszył tą pępowiną.. co drugie dziecko rodzi się owinięte pępowiną wokół szyji, jestto naturalne zjawisko.. wiadomo, ze podczas porodu dokładnie się obserwuje tętno.. poza tym daję głowę, że jakbyś poszła za parę dni na usg, to okazałoby się, że dzidzia się "odkręciła" z tej pępowiny, właśnie przez to, że jeszcze ma miejsce.. także głowa do góry!!! ja wiem, że się stresujesz, ale wiem też, że będzie dobrze-na pewno :tak:

taka.j - tak ciąża była donoszona, Kamil ważył ponad 3 kg, może źle to nazwałam, chodziło mi o to, że wody odeszły i nic poza tym się nie działo, zero skurczy, rozwarcia, wszystko musieli mi wywoływać, przez to poród trwał 20h, wody odeszły o 1 w nocy, a urodziłam o 21.00, samo parcie jak przyszło co do czego trwało 20 minut.

Katiusza super, że wszystko ok.

Aleksandral współczuje, trzymam mocno kciuki, żeby z małą było ok. Mojej siostry mała była 4 razy owinięta pępowiną i urodziła się zdrowa, zobaczysz u Ciebie też będzie ok.

modlicha83 - moja znajoma termin miała na 10.12, przenosiła i poszła rodzić 20.12 i też zero skurczy, zero rozwarcia i wszystko wywoływane więc u Ciebie też tak mogło być, czasem po prostu nie ma akcji... ale tych 20 godzin współczuję... :no: Oby tym razem poszło szybko...:-)

Aleksandral mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak masz mało wód to raczej mała nie powinna się już kręcić (mało to znaczy ile?), u mnie sytuacja odwrotna, bo ja mam ich za dużo i maluch ma bardzo dużo miejsca... Trochę Cię chyba też lekarz przestraszył, współczuję, lepiej kupic ten detektor niż wpaść w nerwicę. To rzeczywiście uspokaja, jak mój maluch ma bardziej leniwy dzień to sprawdzam. A może poprostu wybierz się do innego lekarza po drugą opinię, bo niektóre dziewczyny też zostały nieźle przestraszone przez lekarzy...

No i jestem po wizycie. Adrianek nadal jest chłopcem. Waży 1441. Wyszło, że jest tydzień młodszy niż z OM. Szyjka długa i zamknięta. Następne spotkanie za miesiąc

Marzycielka gratuluję udanej wizyty!

Aleksandral trzymam kciuki, żeby wszystko było super a ten detektor to sobie kup, po prostu dla swojego spokoju, możesz nim nawet codziennie mierzyć tętno dziecka.

Modlicha współczuję tego długiego porodu i życzę aby tym razem było szybciej!

aleksandral - może nie potrzebnie Cię ten lekarz nastraszył, ale dla spokoju też bym kupiła ten detektor:tak: na pewno wszystko będzie dobrze!!

marzycielka - gratuluję udanej wizyty!!

Ja już też po:tak: Miałam robione usg i badanie normalne, wszystko w porządku u maluszka i z szyjką. Synuś waży już ok 1700, ginka powiedziała, że znów będę miała duże dziecko - duże jak na moje gabaryty:-D sprawdzałam w tej tabelce, i waży normalnie

Waga dziecka w ciąży | Serwis świadomych rodziców radosnych dzieci

reklama
Do góry