reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
Gratuluję udanych wizyt:-)
Basia- ja biorę Femibion2 w tym momencie, dużo znajomych mi polecało i lekarz również, minusem jest tylko cena. U mnie w aptece kosztuje, o zgrozo, 60zł za 30 szt., dlatego jeżdżę do apteki oddalonej o 25km i tam mam za 47zł.

Ursula, Maagsiaa- ja bym się poważnie zastanowiła nad zmianą lekarza. Karta ciąży powinna być regularnie uzupełniana, a nie pusta do połowy ciąży. Ech...ten NFZ. ja nie wiem za co my te składki płacimy..

Basiaaa ja biorę LadeeVit, nie słyszałam o nich wcześniej, polecił mi je mój lekarz. Mają świetny skład i kosztują o połowę mniej niż Femibion, który brałam do tej pory.

Mój lekarz na szczęście jest uprzejmy, sympatyczny i kompetentny, ale jakbym miała jakiekolwiek zastrzeżenia do niego, to na pewno by mnie więcej nie zobaczył.

Ja po wczorajszej wizycie - będzie dziewczynka. Chcieliśmy chłopca i teraz trochę mi dziwnie... Ale wszystko jest dobrze, mała ruchliwa i zdrowa, a ja przytyłam 2,8kg. Na razie w normie, ale muszę uważać, żeby nie zrobić z siebie wieloryba jak w pierwszej ciąży.

też biorę LadeeVit, lekarka mi poleciła, w sumie to widziałam u niej w gabinecie że miała ulotki innych tabletek, i książkę ciąży też mam z innej firmy, więc myślałam, że poleci mi takie, na które jest po prostu moda teraz ;-) ale mówiłam jej o moich obawach (mąż ma AZS i nie chcemy, żeby dzidzia też się z tym męczyła) i powiedziała, że musimy dobrać jak najlepsze witaminy, żeby mi ich nie brakowało i stanęło na LadeeVit :-D

Martula gratuluje coreczki.
Faktycznie lepiej sie za wczasu nie nastawiac na plec, bo potem czlowiek czuje sie troche jakby oszukany...
Co do witamin ja biore PREGNA PLUS. W pierwszej ciazy tez je bralam.

Ja tez biorę LadeeVit, dostałam próbkę od lekarza, ale pytałam też o inne w aptece i faktycznie mają dobry skład i nie najgorszą cenę :)

reklama
Do góry