reklama
marys25
Fanka BB :)
jajku dziewczyny jak ja wam zazdroszczę że znacie już płeć gratulacje !
Byłam dziś u gina usg mi nie zrobił, ostatnio robił mi 1,5mc temu, tak to jest na nfz. Nawet nie zapytał czy dobrze się czuję, nic, tylko powiedział że kolejna wizyta 19 czerwca i wtedy będzie usg ale oczywiście mogę przyjść do niego prywatnie to będzie lepiej wszystko widać. M mówi żeby zmienić lekarza. Skierował mnie na mocz i krew.
Byłam dziś u gina usg mi nie zrobił, ostatnio robił mi 1,5mc temu, tak to jest na nfz. Nawet nie zapytał czy dobrze się czuję, nic, tylko powiedział że kolejna wizyta 19 czerwca i wtedy będzie usg ale oczywiście mogę przyjść do niego prywatnie to będzie lepiej wszystko widać. M mówi żeby zmienić lekarza. Skierował mnie na mocz i krew.
Byłam dziś u mojego lekarza prowadzącego i tylko się zdenerwowałam... Skierowania na badania prenatalne nie dostałam, jego zdaniem mi się nie należy, na badania krwi lub moczu też nic... Moja karta ciąży jest praktycznie pusta M się tak wściekł, że wyszedł z gabinetu jak poparzony, w sumie nie dziwię mu się, jakby do mnie lekarz się tak odnosił jak do Niego, to bym mu jeszcze przylała! Podczas usg nie powiedział mi nic, oprócz tego, że dziecko jest jeszcze małe Podziękowałam za współpracę i zmieniam lekarza. Będę chodzić prywatnie, ale bynajmniej będziemy wiedzieli wszystko o Naszym Kubusiu
Ja już po wizycie. Zrobił mi lekarz usg, maleństwo bardzo ruchliwe, płci jeszcze nie widać. Co do moich badań mam zrobić posiew moczu. Kolejna wizyta za miesiąc, na nią mam zrobić następujące badania: Morfologię, mocz badanie ogólne. HBs-antygen, p.ciała anty-HIV, p.ciała przeciw hcv, serologię kiły. Ogólnie powiedział, że wszystko ok, moje pomiary ciśnienia wykazały, że też jest dobre. Kazał mi jeszcze utrzymać ten duphaston i kupić jakieś witaminy - i tutaj pytanie do Was, polecacie może jakieś?:-)
Ostatnia edycja:
Lekarz, u którego byłam prywatnie powiedział, że należy mi się takie badanie, ponieważ jestem po dwóch poronieniach. Zawsze lepiej wiedzieć czy coś jest nie tak... teraz bardzo dużo kobiet wysyłanych jest na te badania, bez względu na to czy to ich pierwsza ciąża lub czy urodziły już dziecko z wadą. Tym bardziej, jeśli mogę dostać skierowanie, bo mi się jednak należy, to dlaczego nie skorzystać
A co do zaufania do lekarza, to meago zgadzam się z Tobą zupełnie, dla mnie najważniejsze jest zaufanie, a tutaj go nie było, więc dla spokoju ducha zmieniam
A co do zaufania do lekarza, to meago zgadzam się z Tobą zupełnie, dla mnie najważniejsze jest zaufanie, a tutaj go nie było, więc dla spokoju ducha zmieniam
reklama