reklama
R
rojku
Gość
Ja nie brałam przez 1 trymestr a teraz trochę się boję, że mogę dostarczyć wszystkiego, czego trzeba.
A
avocado
Gość
...
Ostatnio edytowane przez moderatora:
czekoladka21
Mama Nadzi :*
Ja brałam przez I trymestr kwas foliowy + pregna plus a teraz same witaminy pregna plus cena 40zł(30tabl.)
amethys
mother of five
Ja nie biore witamin ... nie cierpie tabletek i innych medykamentów.... mam takie parcie na owoce warzywa ze i z zaparciami nie mam problemu i mam nadzieje ze z vit tez... mam galopującą anemie wiec biore z zalecenia żelazo (jakies w kroplach)vit B magnez z potasem ( strasznie skurcze nie tylko w łydkach ale w dłoniach stopach)ale to jest wystawione na recepte ... własnie zażeram sie młodym szpinakiem na surowo jak sałatą... m mówi ze oszalałam i urodzę mu puchatego króliczka
gdynianka1
Mama Michałka i Majeczki
Gratuluję wszystkim udanych wizyt:-) A podwójnie tym mamusiom, które poznały płeć swojego szkraba:-)
Co do witamin to brałam w I trymestrze Folik, a potem przez dwa tygodnie prenatal, ale źle go tolerowałam i teraz nie biorę nic, a że u mnie w domu dostatek owoców i warzyw, zaś ryby uwielbiam - postawiłam na naturalne produkty. Wyniki mam rewelacyjne.
W ciaży z Misiem tylko przez krótki czas brałam FalvitMama, potem również postawiłam na naturalne produkty i do końca ciąży miałam wszysstkie badania idealne
Co do witamin to brałam w I trymestrze Folik, a potem przez dwa tygodnie prenatal, ale źle go tolerowałam i teraz nie biorę nic, a że u mnie w domu dostatek owoców i warzyw, zaś ryby uwielbiam - postawiłam na naturalne produkty. Wyniki mam rewelacyjne.
W ciaży z Misiem tylko przez krótki czas brałam FalvitMama, potem również postawiłam na naturalne produkty i do końca ciąży miałam wszysstkie badania idealne
reklama
Jeśli chodzi o witaminy to w poniedziałek pytałam gin czy coś brać, powiedział że jeśli uważam że mam ubogą dietę to może coś polecić ale jeśli wcinam warzywa i owoce to nie ma sensu. Więc nie biorę, dziennie jem sporo świeżych owoców i zieleniny, jest sezon więc można poszaleć A najchętniej bym wcinała ciągle truskawki a jak na złość są naprawdę drogie przynajmniej na straganach pod domem :/
Gusiak czereśnie i wiśnie! to będzie raj )
Gusiak czereśnie i wiśnie! to będzie raj )