reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
Ja mam tlyko kwas foliowy lekarz powiedział że jeszcze mam brac i dopiero potem witaminy:) Idę 7 czerwca wiec pewnie coś mi zapisze:)

Ja nie brałam przez 1 trymestr a teraz trochę się boję, że mogę dostarczyć wszystkiego, czego trzeba.

meago ja nie biore witamin.. a za to jem czesto jem rozne produkty nagielam sie na rybe i wyniki mam bardzo dobre:tak:

Ja nie biore witamin ... nie cierpie tabletek i innych medykamentów.... mam takie parcie na owoce warzywa ze i z zaparciami nie mam problemu i mam nadzieje ze z vit tez... mam galopującą anemie wiec biore z zalecenia żelazo (jakies w kroplach)vit B magnez z potasem ( strasznie skurcze nie tylko w łydkach ale w dłoniach stopach)ale to jest wystawione na recepte ... własnie zażeram sie młodym szpinakiem na surowo jak sałatą... m mówi ze oszalałam i urodzę mu puchatego króliczka :)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt:-) A podwójnie tym mamusiom, które poznały płeć swojego szkraba:-)
Co do witamin to brałam w I trymestrze Folik, a potem przez dwa tygodnie prenatal, ale źle go tolerowałam i teraz nie biorę nic, a że u mnie w domu dostatek owoców i warzyw, zaś ryby uwielbiam - postawiłam na naturalne produkty. Wyniki mam rewelacyjne.
W ciaży z Misiem tylko przez krótki czas brałam FalvitMama, potem również postawiłam na naturalne produkty i do końca ciąży miałam wszysstkie badania idealne

reklama
Jeśli chodzi o witaminy to w poniedziałek pytałam gin czy coś brać, powiedział że jeśli uważam że mam ubogą dietę to może coś polecić ale jeśli wcinam warzywa i owoce to nie ma sensu. Więc nie biorę, dziennie jem sporo świeżych owoców i zieleniny, jest sezon więc można poszaleć :) A najchętniej bym wcinała ciągle truskawki a jak na złość są naprawdę drogie przynajmniej na straganach pod domem :/
Gusiak czereśnie i wiśnie! to będzie raj :))

Do góry