reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
maagsia - fantastyczne informacje, duża i grzeczna dziewczynka Ci rośnie :)

anoula - nawet się nie obejrzysz a na pewno też dostaniesz kopniaka w żebro i będziesz mogła cieszyć się z tego, że maleństwo się obróciło :)

maagsia gratulujemy obrotu w brzuszku:-) teraz czas na kolejne szkraby zeby sie obrociły:tak:
mój w sumie tez wylazl bo wczesniej siedzial w mojej miednicy miedzy kosciami moimi:tak:a teraz jest pionowo w dół ułozony:-p

Anoula- dziś trochę lepiej, dzięki :) w nocy brzuch tylko trochę pobolał. Martwię się tylko tą szyjką, chciałabym, żeby mały wytrzymał jeszcze z 3-4 tygodnie. Duphaston, czy jak to się tam zwie, będę mieć dopiero na sobotę. Póki co biorę dodatkowy mg i nospe. Na początku nastawiałam się na przenoszoną ciążę, a jak sobie pomyślę, że za jakieś 3 tyg. mogę rodzić, to az mnie przeraża, jak ja sobie poradzę! :sorry:

Jolka wytrzymasz a raczej wytrzymacie nic sie nie bój;p poza tym duphaston Cie "wesprze" i będzie dobrze:)
za 3 tygodnie to już bedzie prawie 37 tc czyli całkiem porzadnie donoszoną ciąza:)

jezu dziewczyny umarłybyście ze śmiechu...ale dzis postanowiłam poprosić swoje dziecko zeby jednak wzięło przykład z innych i skierowało się łaskawie do dołu;p...no wiec lezałam rano i pol godziny prosiłam masowałam i głaskałam ( z miednicą uniesioną wg metody Fijałkowskiego;0) moj M stwierdził że już mi na mozg siadło całkiem :tak:..
uparte to dziecie bo oczywiscie nawet nie drgnęło hahah w kazdym razie powoli zaczynam się godzic z myślą o cc..myśle sobie że skoro w 32 tc maluch uciekł do góry to nie bez przyczyny i może właśnie tak ma być, może poród naturalny nie byłby dla niego dobry ( czytałam że dzieci które przekręcają się pupka w dół czasem owinięte są tak pępowiną że sn mogłby im mocno zaszkodzić) , może nie byłby dobry dla mnie....kto wie..chyba więc odpuszcze te cud metody i po prostu zaufam naturze ech..

anoula przeciez nie zaszkodzi to dzidziakowi jak bedziesz lezec z nogami w gorze i z nim rozmawiac:-).
1/ nogi w gorze -wpywa to dobrze na krążenie- ja tak mam lezec od czasu do czasu:tak:,
2/ jak rozmawiasz dziecko poznaje Twoj głos;-)

kurcze dziołchy, co ma być to będzie.........to już dziecko samo oceni kiedy chce wyjść i w jaki sposób.......... jesczze zatęsknimy za tym odpowczywaniem :happy:

jolka ja tej torbby to nie moge spakowac tak w sensie psychicznym, boje sie ze jak spakuje to od razu sie zacznie akcja:cool:......... głupia jestem:no:

no to nie do końca są tylko nogi w górze a bardziej sama miednica nogi na ziemi, ponadto jest zestaw ćwiczeń do tego i masowanie maluszka jeśli wiemy jak jest ułożone oczywiście...ogólnie cała procedura na przekręcenie "naturalne":)..

Anoula, ja też stosowałam ćwiczenia i udało się! Nie wiem czy Ty też te stosujesz, ale ja klęczałam na łóżku i łokcie dotykały łóżka, nie wiem jak to wytłumaczyć :p Wyglądałam jakbym się "wypinała" xDD Kochana, wszystko będzie dobrze, nawet jeśli będzie cc, to wiedz, że tak dla Maleństwa było najbezpieczniej :)

reklama
Witam, ja już po wizycie u gina. W końcu dzidziuś się podniósł i nie jest już niziutko:-) szyjka ok ,tak więc mogę troszkę się ruszać z łózka ........ w końcu.......... ale......ciśnienie 140/90:no:

Do góry