reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarzy, badania, USG i porady.

reklama
meago u mnie niestety też to oznaczało że skraca się szyjka, gin kazał mi na to uważać i mam nie odstawiać magnezu i nospy i jednak dużo odpoczywać na leżąco. Wypocznij.

Magda86Poznań - no właśnie nie koniecznie u mnie twardnienie brzucha chyba nic nie oznaczało a twardniał i zażywam magnez 3x2 a szyjka 4cm jak była to się nic nie zmieniła.

Ja natomiast dziewczyny mam inny problem... Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale mam silne skurcze w okolicy żołądka i promieniują one tak jakby na boki brzucha. Gdy złapie mnie ten skurcz, to czuję taki cholerny ból, że aż zdarza mi się płakać, nie potrafię się ruszać, podkulanie nóg sprawia, że ból jest o wiele silniejszy i ledwo co oddycham... Trzyma mnie około 15 minut, potem przechodzi.Lekarz powiedział, że mam łykać nospę 3x1 tabletka, ale nie chcę brać jej codziennie ;/ Czy któraś z Was ma też taki problem? :(

Maagsiaa- ja mam coś takiego, ale w delikatnej wersji, tzn. trzyma mnie może z 2 minuty, ale nie zwracam na to większej uwagi, bo przed ciążą już mi się to zdarzało. Ale wydaję mi się, że skoro lekarz Ci zalecił, to dla dobra dzidziusia i swojego, powinnaś się zastosować. Dużo dziewczyn bierze codziennie nospę, bo jest bezpieczna. A skoro nie chcesz się bardzo faszerowac, to moze na początek pij 2 razy po 1, a po jakimś czasie zmniejszy dawkę do 1 dziennie. I zwróć uwagę, czy nie masz tak po jakimś jedzeniu, bo mnie najczęściej łapie po nabiale.

reklama
Do góry