reklama
Karolka właśnie dlatego chciałam przez telefon, u mnie każda wizyta w przychodni kończy się chorobą. Czy to nie będzie głupio wyglądać jak zasłonię twarz i będę chodzić obandażowana po szpitalu?
Hope jak leżałam w szpitalu to przywieźli na oddział dziewczynę i jej mąż chodził w masce takiej lekarskiej bo był lekko przeziębiony, więc wydaje mi się że jak założysz taką maskę to o k, nawet jak się będą dziwnie patrzeć to nic przynajmniej nie złapiesz żadnego świństwa, a to chyba ważniejsze :-)
zanka07
Fanka BB :)
Dziewczyny !
Ja jestem załamana po wizycie...:-(
Odebrałam wyniki krwi i okazało się że HBS jest dodatni a to oznacza że jestem nosicielką wzw typu B. Nie wiem co to będzie, lekarz uspokajał mnie że to nic wielkiego, że dzidzia otrzyma po urodzeniu specjalną szczepionkę - immunoglobulinę, ale ja jestem totalnie załamana :-(
Mam strasznego doła, najgorsze jest to że nic z tym nie można zrobić o zarazić się można na różne sposoby.....
Ja, co zawsze przestrzegałam higieny, myłam ręce po każdym przyjściu do domu, wyjściu z toalety, przed posiłkiem, wszystkim w domu wręcz kazałam to czynić !!!!!!!!!
Na dodatek podczas wizyty lekarz nie potrafił odnaleźć tętna serduszka dzidzi, myślałam że dostanę zawału - przysięgam !!!
Dopiero na usg zobaczyliśmy że serduszko bije !
Mam dość, nie wiem czy powinnam gdzieś pójść do innego specjalisty, gin nic nie mówił, poradźcie coś bo zwariuję !!!!!!!:--(
Odebrałam wyniki krwi i okazało się że HBS jest dodatni a to oznacza że jestem nosicielką wzw typu B. Nie wiem co to będzie, lekarz uspokajał mnie że to nic wielkiego, że dzidzia otrzyma po urodzeniu specjalną szczepionkę - immunoglobulinę, ale ja jestem totalnie załamana :-(
Mam strasznego doła, najgorsze jest to że nic z tym nie można zrobić o zarazić się można na różne sposoby.....
Ja, co zawsze przestrzegałam higieny, myłam ręce po każdym przyjściu do domu, wyjściu z toalety, przed posiłkiem, wszystkim w domu wręcz kazałam to czynić !!!!!!!!!
Na dodatek podczas wizyty lekarz nie potrafił odnaleźć tętna serduszka dzidzi, myślałam że dostanę zawału - przysięgam !!!
Mam dość, nie wiem czy powinnam gdzieś pójść do innego specjalisty, gin nic nie mówił, poradźcie coś bo zwariuję !!!!!!!:--(
Powiem ci że nie wiem jak oni to tu robią ale kumpeli na tydzień przed porodem z macanek podali wagę maleństwa i pomylili się jedynie o 200 gram więc jakiś sposób na to mają. Fakt że mała się po tych macankach obraziła i napiernicza mi po nerkach i żebrach masakrycznie. Badanie było mało przyjemne nawet momentami bolesne miałam wrażenie że ona ją całą obraca.przepraszam styna, ale jak ta lekarka z ręcznych macanek może stwierdzic rozmiar dzidziolka?
Zanka WZW B jest wyleczalne, ale zapewne twój lekarz zaleci to dopiero po ciąży, mogłaś się nabawić tego poprzez kontakt z krwią, bardzo często można to złapać w szpitalach laboratoriach itp. Na WZW B szczepi się nawet przed najmniejszym zabiegiem szpitalnym czy ambulatoryjnym. Dzidzia może się zarazić ale szansa jest stosunkowo niewielka. A te wszystkie czynności higieniczne pomagają ci się zabezpieczyć przed czym znacznie gorszym WZW C które jest niestety nieuleczalne. Więc nie martw się tak bardzo będzie dobrze. Można się też zarazić poprzez kontakt seksualny więc dobrze by było aby twój partner również się przebadał.
Ostatnia edycja:
Julisia
Fanka BB :)
Dziewczyny !
głowa do góry ja niestety się na tym nie znam ale widzę że sytna bardzo rzeczowo Ci odpowiedziała więc nie powinno być źle trzymaj się mocno będzie dobrze i z dzidzią i z Tobą &&&&&&
8
86ania86
Gość
styna26 ja wierze,ze wsztsko bedzie dobrze, wiem,ze nam sie tak dobrze mowi ale jestem z Toba, wszystko bedzie dobrze
EwelinaD
Zaciekawiona BB
Bra będę miała robione jutro, tylko że to pierwszy raz, tu chyba nie robią standardowo tak jak w PL.
Robia zawsze podobno, miedzy 20-28 tc ,ja mialam w 23 tc robione i do tego platne,ale to zalezy od lekarza.
Dziewczyny, a jak czesto lekarze badaja was ginekologicznie? Bo ja jak na razie mam samo usg i tylko 3 razy siedzialam na fotelu od poczatku ciazy. Czy teraz na koncowce jakos czesciej beda wykonywane inne badania poza usg?
Ja mam co wizyte sprawdzana szyjke,usg i ktg,cisnienie,waga.
Co 3 wizyty krew i mocz.
Ogolnie nie znosze siedzenia na tym fotelu :/
Myslalam ze to tylko na poczatku ciazy beda mnie tak macac a tu okazuje sie przez cala ciaze
Ostatnia edycja:
My po wizycie, Wojtuś waży 1730g ułożony główką do dołu także super Szyjka długa i zamknięta. Za 2 tygodnie mamy usg dokładnie (ostatnie) a wizyty już do końca co 2 tygodnie. Na napinanie brzusia mam brać nospe a jak nie przejdzie to dzwonić za tydzień. I jedyne co złe to grzybol się przy patoczył także dostałam czopki
Lekarz zrobił zbliżenie na buziaczka i jaki śliczny a jaki ma nosio cudowny Ahh..
Zanka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Jak będziesz czuć się spokojniej to zadzwoń i zapytaj innego ginka ale myślę, że ten wie co robi. Przede wszystkim nie denerwuj się aż tak bo to źle dla Malucha. My jak mieliśmy ostatnie usg też się przestraszyliśmy bo lekarz jak badał serduszko widział tylko 3 komory i za nic nie mógł znaleźć 4. Musiałam się inaczej układać i wszystko jest dobrze.!! Tak też będzie u Was!! Buziaki
Lekarz zrobił zbliżenie na buziaczka i jaki śliczny a jaki ma nosio cudowny Ahh..
Zanka trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Jak będziesz czuć się spokojniej to zadzwoń i zapytaj innego ginka ale myślę, że ten wie co robi. Przede wszystkim nie denerwuj się aż tak bo to źle dla Malucha. My jak mieliśmy ostatnie usg też się przestraszyliśmy bo lekarz jak badał serduszko widział tylko 3 komory i za nic nie mógł znaleźć 4. Musiałam się inaczej układać i wszystko jest dobrze.!! Tak też będzie u Was!! Buziaki
reklama