reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

ja tez na ktg jeszcze nie bylam...ja mam tlyko usg co wizyte, co druga wizyte mocz i krew mam robic, i tylko 2 razy na fotelu siedzialam na poczatku i 2 tyg temu, jak wspominalam o skurczach to sprawdzal mi szyjke i poziom ph czy cos takiego. moze mnie tak co miesiac nie sadza na samolot, bo ogolnie wszystko dobrze co? Bo patrze, z eniektore z Was to co wizyta samolocik. Od teraz pewnie zwiekszy sie intensywnosc badan...

reklama
Ja tu wogole nie mam badania ginekologicznego. W UK wogole nie robia ,tylko u polskiego ginekologa. W czasie ciazy sa tylko dwa badania USG. Teraz jednak, kiedy wyszla ta cholestaza, mam KTG dwa razy w tygodniu, raz pobieraja mi krew, USG co dwa tygodnie i zaraz po tym wizyte u lekarza. Tylko to, ze mam cholestaze, spowodowalo, ze mam zaszczyt widziec lekarza ginekologa. Ale z nim to tylko sie rozmawia i ustala pewne rzeczy.

karolka spokojnie- u mnie na pierwszym badaniu z glukozą wyszło że mam podwyższony i też się stresowałam ale po tym drugim diagnostycznym badaniu okazało się, że wszystko jest ok.
Ja nigdy nie miałam KTG zawsze akcję serca sprawdzli mi na usg

a ja mam na każdej wizycie i badanie ginekologiczne(sprawdzenie szyjki,ph), i usg takie szybkie zeby zobaczyc czy wszystko ok:)

Mi te KTG nie przeszkadza, miałam już dwa robione i wiem że będę miała robione co wizytę aż do końca, ale ja chodzę zawsze na wizytę z M i on siedzi ze mną więc się nie nudzę... ;-)

Gratuluję udanych wizyt.
Ja też już po wizycie, w sumie niby wszystko dobrze tylko Nadia malutka ponoć jest nie wiem ile waży i mierzy bo to tylko z ręcznych macanek lekarka powiedziała że jest mała ale w normie. No ale okazuje się że mój P miał 3100 i 56cm jego brat 3200 i 56cm, ja miałam 3200 i 52cm moja siostra 2400 i 50cm ale ona się się urodziła w 8 miesiącu więc do gigantów nienależelliśmy no może ja trochę taki kluskiem byłam. Ja tam uważam że jak będzie miała 2800 i wzwyż to ok a mi będzie lżej trochę. Do tego mam już 59kg i tu znowu okazuje się że moja mama idąc mnie rodzić miała 62kg a startowała z 50 więc niby tak samo.

reklama
Do góry