reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Ewcia to koszmar kiedy od lekarza nie usłyszy się czegoś pewnego Pozostaje czekać i się nie poddawać!!&&&&&&&&&&&&&&

Milla Gratuluje udanej wizyty,moje dziewczyny sie długo chowały praktycznie do 8 miesiąca nie było pewności co do pci:-D

No to czekamy na Hope i Salsee

Ja mam wizyte 28 czyli po świątecznym szaleństwie ..juz nie moge sie doczekać!!!

reklama
Jestem :-)

Dojechaliśmy do lekarza, na kozetce grzecznie poleżałam, nareszcie USG brzuszne, więc nie musiałam tyłkiem świecić. Pan doktor pokazał główkę, mówił coś o jakiś robaczkach i ptasich móżdżkach, generalnie przeanalizowaliśmy i wszystko w głowie ma (Zuzka też miała mieć ale czasem mam wrażenie, że jednak czegoś brak :sorry2:), potem brzuszek, serduszko dokładnie przebadane, przepływy sprawdzone, zastawki, bicie osłuchane, serce wali jak dzwon, wątroba, nerki, pęcherz ok. Policzyliśmy paluszki, doszliśmy do dupska i ... doopa. Dzidzia ułożyła się tak, że miała pięty w tyłku i mimo długich prób poruszenia, pobudzenia, obrócenia pięt z dupska nie wyjęło. A jeszcze do tego pomiędzy była pępowina, przy okazji doktor i ją sprawdził ale pci nie zobaczył. Decyzja, robimy USG dowcipne to się dowiemy. A, że już byłam tak blisko, poświeciłam tyłkiem, a co mi tam. No i co doktor znalazł?

BUŁA! BUŁA na cały monitor!

Ratunku, druga baba, zagadają mnie na śmierć, składam reklamację! :-D:-D:-D

Przy okazji wyszło, że łożysko jest na przedniej ścianie dość blisko szyjki, mam monitorować czy się podnosi, bo jak nie, to CC. Ale mamy jeszcze dużo czasu na nerwy :tak: Waga niuni 300, długość 24 cm.

Milla gratuluję wizyty, przed tobą jeszcze wiele USG, na następnym pewnie dowiesz się co kryje bobolek :-) Całkiem niedługo.

hope gratuluje bułeczki:-)
sprytnie się kamuflowała:-p hihih

dziewczynmy przypominam ze w środę uzupełniam listę , sprawdzajcie czego wam brakuje i piszcie na prv :tak: wtedy wszystko ładnie uzupełnię:-)

Hope witam w gronie bułeczek hihihhihihi super że wszystko dobrze:-)
Już jedna z dziewczyn ma przodujące łożysko ale nie pamiętam która:zawstydzona/y: wybacz
NIE BĘDE SAMA MIAŁA CC TRALALALA

Ale wesoło się zrobiło ,prawie wszystkie wiecie jaka płeć :-Dja też bym chciała ale nie ma szans!no chyba ze jak pójde prywatnie ale za kazda rzecz typu fota film dodatkowo licza nawet wiadomość o płci kosztuje !!!a tak mnie korci:-D
Przy pierwszych ciążach mogłam wiedziec a nie chciałam ,a teraz jakczytam posty to Wam zazdroszcze ,jutro ide na usg mam nadzieje ze wszystko ok .:tak:

reklama
A krojcie się dziewczyny, ja nie zamierzam :-p Zmuszę łożysko, żeby poszło do góry :-p No, chyba, że na dokładkę mała się dupskiem obróci do wyjścia, jej siostra trzymała nas w napięciu do 38 tygodnia. Oby nie!

Do góry