reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Witam się po swojej wizycie.

Lekarz mnie wymaltretowal na fotelu ale to tylko badanie było bez masażu ;) W każdym razie moja szyjka minimalnie drgnęła. Trochę krótsza, bardziej miękka i może nawet na siłę trochę rozwarta. Myślałam, że jak mnie tak zbadał że aż bolało to chociaż kawalątek czopa odleci ale nic :( Może ja nie mam czopa :D Wizyta za tydzień. Na razie nie umówiliśmy się na cc bo powiedział, że skoro mam młodszą ciążę o jakiś tydzień to spokojnie możemy czekać aż będzie 41 tygodni czyli do 22 maja. Będę ostatnia dziewczyny!!!

Po wizycie pojechałam na ktg bo to zaraz obok a w tym tygodniu musiałabym znów się tłuc więc za ednym zamachem podskoczyłam. Z nadzieją, że po tym badaniu może jakiś skurczyk wymęczony będzie ale od wykresu moich skurczy to można autostrady budować grrrr. Grunt, że poza tym ktg ok jest chociaż dzisiaj mały jakiś śpiący jest bo mało ruchliwy ale zapis niby ok. Za to dowiedziałam się, że teraz mają u nas malutko porodów i małe obłożenie :) Za to jak położnej powiedziałam, że niedługo pełnia to powiedziała z przerażoną miną, że musi mieć wolne wtedy bo zawsze się cyrki dzieją!!! ;)

reklama
gratuluje wszystkim udanych wizyt, bo troche sie tego posypalo:-)
Jandia wspolczuje, moze juz sie z nia nie spotkasz.
bra00721 ja rowniez po wizycie tez mam rozwarcie na 1cm i delikatne skurcze pokazalo KTG. Ale poniewaz nie bylo wolnego lekarza nie mialam USG i nie wiem jak maly jest ulozony. Jak sie nic nie zacznie mam czekac do wizyty 18maja. Wtedy bede wiedziec czy rodze normalnie czy cc.

Marzena, bez obaw, raczej ostatnia nie będziesz:) Ja dopiero na 22 mam termin, a na razie nic, zupełnie nic się nie szykuje:) Śmiem twierdzić, że jak tak dalej pójdzie, to może do września urodzę;) Co z tego, że mi gin na badaniu 2 tygodnie temu stwierdził, że główka baaardzo nisko, skoro dziś na ktg ani jednego skurczyku:) Pozostaje mi się łudzić, że mnie weźmie z zaskoczenia:)

No to ja sie trzymam razem z Wami, bo termin mam na 21 maj, 2 tyg temu maly tez juz sie w kanal wstawial,. a tu dalej cisza...ja nawet nie wiem dokladnie co to sa skurcze i jak one wygladaja...

Dziewczyny gratuluję wizyt - bardzo ich duzo. z rozwarciem zycze skurczy a ze skurczami rozwarcia :)) i zeby wyszlo tak jak HOPE - że ma rodzic krótko i lekko :))
Widze duzo terminów i planowanych cc na 18 maja (mniej wiecej moje okolice rowniez)...
mi teściowa dzis powiedziała, że dobrze by było żebym ja tego 18 też miała - bo to urodziny naszego papieża to i ona sie pomodli za dzidziusia......
Jutro chyba ostatnia wizyta :szok:

Dziewczyny gratuluję wizyt.
Spokojnie każda z nas się wkońcu wypakuje i będzie miała swojego brzdąca przy sobie. A póki co im jest z nami dobrze i temu im się nie spieszy na świat. No a jak już się wypchają to jeszcze będziemy marzyć żeby wlazły spowrotem. :-):-):-)

Kurde ja troche zaluje, z enie mam juz umowionej wizyty, bo przynajmniej moglabym sie troche dowiedziec, czy robi sie jakies rozwarcie, czy szyjka cos sie rusza...a tak siedze jak na bombie i czekam...kurde nie chce przenosic...wczoraj spotkalam znajoma, ktora przenosila 2 tyg i kazali jej czekac i czekac i czekac, az w koncu dziecku tetno zanikalo i wogole i co szybka decyzja, ze cesarka. Okazalo sie ze chlopaczek wazyl 4800g !!!! :szok: CC podobno w 10 minut jej zrobili
to jest kur*** polityka! I wlasnie takiej sytuaci ja sie boje

Mandrzejczuk nie denerwuj się Ty tyle latasz że Tobie przenoszenie nie grozi... :-D
Mi w 37 tygodniu lekarz kazał się oszczędzać, bo miał być przedwczesny poród i co? dziś jestem dzień po terminie i chyba zaraz zacznę latać po schodach tam i z powrotem żeby sie ruszyło...

reklama
Ja Karolka85 robię dzisiaj porządki jakich nie robiłam jak się wprowadzałam :-D i nic.. a główką w dół to już była daawno temu odwrócona i nic..

Do góry