reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

gosia to faktycznie trafiłaś na lekarza z podejściem...żeby takie rzeczy opowiadać kobiecie świeżo przed porodem... my same, z natury lubimy sobie stracha napędzać, więc lekarz nie powinien tego robić, w końcu powikłania moga być, ale ... na boga, nie muszą !

dokładnie!:no::-(
Ale znalazłam w tym jeden plus- teraz boję się o Bąbelka, a bólu juz chyba w ogóle;-)

Trzymaj się bra! no niestety, z nfz'tem takie cyrki są na porządku dziennym :/

reklama
Dziewczyny a mi dzisiaj po wczorajszym masażu szyjki odłazi chyba jeszcze czop, normalnie od rana była kulka śluzu żółtawo-białego, teraz mam juz śluz z krwią:cool2:
No może się w końcu ruszy coś...Maly to w ogóle dziś ospały jakiś,tylko noge wcina mi pod żebro...

no persefona powolutku, powolutku , do celu :) ale do 40-ki jeszcze masz czas ! lepiej nastawiać się , że poród będzie później niż szybciej, bo tego się nie przewidzi a o zniecierpliwienie nietrudno :)

Dziewczyny wspolczuje bardzo .. odechciewa sie wszystkiego korzystajac z naszej sluzby zdrowia! bra - to po prostu jakas masakra :/ biednaaaa..
gosia - no lekarz rewelacja... zeby po terminie w zasadzie juz, tak straszyc,,, idiota/tyle w temacie..

Ja mam dzis wieczorem wizyte, raczej juz ostatnia, i mam nadz. dowiem sie konkretnie co i jak i kiedy z tym cc. bo juz z tej niepewnosci świra dostac mozna ehhh..

Ja dzis tez mam wyjatkowo trudny dzien.Od rana wstalam z placzem bo w zadna strone nie moglam sie ruszyc tak mnie boli dzis krocze, tak jak to trafnie Persefona napisala , jakby ktos mnie kopal tam cala noc. Teraz jest troszke lepiej, a ja sadystka zeby to jeszcze rozruszac,zacisnelam zeby i poszlam na spacer z wozkiem w ten upal, trzeba kuc zelazo puki gorace, moze akurat sie uda.Ale zaden czop mi nie odchodzi jeszcze, tylko ganiam do lazienki co chwile no i wczoraj mialam bliskie spotkanie z toaleta od rana,sniadanie nie chcialo zostac w moim brzuchu.
Trzymam kciuki za Was dziewczynki zebyscie sie w koncu porozpakowywaly a Wy trzymajcie za mnie bo juz dawno sie poddalam i nie mam na to sil.

Karolka ja wlasnie dlatego, ze tak latam cala ciaze to zadne wysilki nie maja na mnie wplywu, mnie te krocze to boli jak siedze w miejscu wiec ja musze lazic, bo wtedy to i noga mi nie puchnie. Ale jak chyba do nastepnej srody nie urodze to sie wybiore do gina, bo chialabym miec jeszcze jedna wizyte...
a na tych lekarzy to ja juz kurde slow nie mam...

alex fajnie że się coś zaczyna:tak:
poisy ja w 1 ciąży też nie miałam ani razu KTG aż do samego pójścia na salę porodowa już takż enie masz sie co martwić (aaa a urodziłam 2 tyg po terminie i mimo to nic nie sprawdzali)
bra trzymam kciuki żeby było wszystko ok
lepi gratuluje udanej wizyty
jolkaaa cieszę się że wszystko w porzadku
persefona fajnie że już wszystko masz gotowe do porodu.. no i tylko rodzić zostało :-)
karolka to czekamy na maleństwo:-D
jandia wsółczuke takiej wizyty:dry:
paulineczka super że nie masz paciorka!!!
poisy ja na tym się nie znam po ilu godzinach czy co...
bra współczuję :baffled:
gosia rozwarcie moe się zrobic w 1 dzień...
ja miałam na 2 cm a po 40 min KTG miałam już na 5 cm i szybko mnie na porodówkę szykowali bo tak szybko szło to rozwarcie ze się bali ze a chwilę urodze no i urodziłam:-D

mam nadzijee ż enikogo nie pominęłam:zawstydzona/y:

bra współczuje Tobie, pieprzona polska słuzba zdrowia;/;/
ja dzis byłam u mojego gina, zabuliłam 120 zł kur******!!!!!! za wizyte 60zł, bo oczywiście nie mialam terminów, zeby mnie przyjąc na nfz, chyba,że w połowie czerwca... dopiero po moim upominaniu wzieła mi wymaz na paciorkowca, wyniki do odebrania we wtorek/ środe, ale powiedziała, ze do poniedziałku powinnam juz urodzić <tzn. w terminie>. Centymetr rozwarcia, maluchowi serducho bije mocno:):) a ja juz nie moge się doczekać. Wściekła jestem bo 60 zł za wymaz < nie wiem czy bedzie mi wogole dane odebrac wyniki> 60 za wizytę... ja pierdziele:( spłukana jestem.

reklama
aina dziwne bo u mnie w przychodni ciężarne wciskały, nie było,że odpłatnie musiałam chodzić.

Do góry