reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
ja też dzisiaj wizyta po południu. W sumie nie wiem po co, tylko kasę stracę. Jakby piątek nie był 13 to bym wtedy pojechała :)

Alex, ja w miejskim będę rodzić. Biziel jakoś mnie nie przekonuje. Brałam jeszcze pod uwagę mswia, ale z uwagi na mojego gina raczej wybieram dwójkę:)
A poza tym melduję się posłusznie po porannym ktg:) Według opinii doktorka serduszko bije super, zapis jest idealny:) Niestety skurczy 0 (słownie: zero!)... A taką miałam nadzieję:) Jak nic się nie ruszy do przyszłego tygodnia, to w środę następne ktg.

Melduję się po wizycie. Szyjka częściowo zgładzona, serduszko pięknie bije, wg położnej brzuszek się trochę obniżył - ja tego nie widzę :baffled:. No i tyle. W czwartek USG, żeby sprawdzić ilość wód i kolejne KTG. Następna wizyta za tydzień, mam nadzieję, że do tego czasu urodzę. Jesli nie, to pewnie popędzą trochę moją maludę, bo jak powiedziała ginka: dłużej nie będziemy czekać!
A może po prostu Zosia chce sobie jeszcze podjeść smakołyków, bo na niedziele jesteśmy zaproszeni na Komunię... a myślałam, że mnie imprezka ominie:-p

Ja wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam Wam jeszcze napisać, że Mała wód ma dużo, także nie ma sie o co martwić, pępowiną nie jest owinięta no i ogólnie takie pyśka z niej ;) Dostałam skierowanie na badanie moczu znowu bo boją się że mam zatrucie ciążowe, bo tak spuchłam i to ciśnienie.. Dostałam już skierowanie do szpitala.

Lepi,jolkaa gratuluję udanych wizyt:tak:
I ja również wracam ze swojej wizyty. I powiem wam tak: podobno u mnie wszystko jest już gotowe do porodu,tzn. szyjka całkowicie zgładzona, rozwarcie 2-3cm, główka małego mocno napiera itp. Moja ginka dodatkowo zrobiła mi masaż szyjki,żeby szybciej poszło;-)troche bolało,ale to nic-ważne żeby pomogło. Kazała się ruszać i odstawić magnez (ja go odstawiłam już w tygodniu:-)). Jeżeli sie nie ruszy,to wizyta za tydzień,ale ja mam nadzieję,że sie jednak ruszy...

reklama
Persefona super ze juz wszystko gotowe no i moze juz sie ruszy cos, ja tez bym chciala.Tylko ze ja po wizycie u moje poloznej nic nowego sie nie dowiaduje bo tu nie badaja, wiec szyjka nie wiem jak sie ma i czy mam jakies rozwarcie, ale mam cicha nadzieje ze cos sie tam dzieje bo dzis znow mnie mdlosci rano powitaly i malenstwo jakos ostatnio spokojniejsze.Juz nie wspomne jak mnie cale krocze boli ciagle i brzuch sie napina.Zeby to tak mozna bylo sobie zaplanowac dokladna date i godzine.
Trzymam kciuki

Do góry