reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Jolka gratuluję udanej wizyty.

Ja mam jutro i mamy się umówić na termin ewentualnego cc jakby sn nie ruszyło się samo. Mam nadzieję na macankę ale jak mi powie, że szyjka nie drgnęła to chyba mu się rozpłaczę i poproszę o masaż ;)

Zastanawiam się, czy ja na sobie noszę wiruska ospy bo jakby tak to nawet na ktg na położniczy się wybierać nie będę :D

reklama
Maja powiesz, że chcesz, to ci zrobi wymaz, nie może odmówić. Tylko licz się z kosztami i koniecznością dowiezienia próbki do laboratorium.

Marzena wirusa możesz nosić, ospa jest bardzo zaraźliwa, ale przecież szpital to siedlisko dużo gorszych chorób, nie przyniesiesz tego, czego już nie mają :-p

MajaPolka - spokojnie. Nie denerwuj się. u mnie po zrobieniu wymazu okazało się że mam paciorkowca i to takiego, który może zaszkodzić maleństwu. Doktor zapisał mi antybiotyk, globulki dopochwowe z antybiotykiem i kazał być spokojną.
Któraś z dziewczyn fajnie tu kiedyś napisała że DOKTOR GOOGLE - NAJGORSZY LEKARZ I ZŁY DORADDCA. I ja się pod tym podpisuję obiema rękoma bo jak poczytałam o mojej bakterii to miałam duże oczy i same najgorsze myśli.

Dzięki dziewczyny :)
..staram sie byc spokojna, tylko czemu nikt nie zrobil mi tego cholernego wymazu wczesniej, skoro w przyszlym tygodniu mam miec cc.. :/

A ogólnie to mam pomysł - majówki z cc, które czeka juz ostatnia - aaaaaa , wizyta u lekarza - poradźmy, doradźmy :) sobie co ewentualnie jeszcze warto wiedziec, dowiedziec sie przed planowanym cięciem od tych naszych 'patałaszków' ginków . Możemy tu napisać co kto wie lub chce wiedzieć albo ewentulanie jakie juz ma konkretne info od swojego lek.

A ja dzisiaj była w szpitalu sprawdzic co sie dzieje po dzisiejszych skurczach i bólach podbrzusza, no i sie okazało, ze mam rozwarcie na 1 cm, szyjka skrócona ale jeszcze nie do końca, mały przyparty do kanału rodnego tzn. szykuje sie do jego wejścia. Miałam robione ktg na którym żadne skurcze sie nie zapisały, wcześniej wzięłam nospe w domu może dlatego. W kazdym razie cos się pomału szykuje.

Alex, widać że coś się powoli zaczyna dziać, gratulacje:)
Ja jutro jadę na pierwsze ktg, już się nie mogę doczekać co tam wyjdzie:) Bo żyję nadzieją, że jednak coś się zapisze:)

ja dziś miałam wizytę kontrolną u gina i nawet mi w szyjkę nie zagladał, zlecil mi dodatkowe badanie bo wyszlo ze mam za wysokie (nawet jak na ciaze) leukocyty

Dziewczyny kto wam zleca te ktg przecież nie jest jeszcze termin wiec jak to jest, ja nawet nie slyszalam zeby byla u mnie potrzeba zbadania skurczów. Macie bóle? czy od tak po prostu jezdzicie sprawdzić?

Ostatnia edycja:
Byłam w szpitalu ze skierowaniem , zrobili mi KTG zapis prawidłowy , sprawdzili wody płodowe to są czyściutkie i ogólnie wszystko dobrze jeszcze :tak: mam przyjechać za dwa dni na kontrole o ile szybciej coś się nie ruszy! :-)

reklama
Do góry