reklama
Hope ja od 2,5 roku powinnam nosić okulary (mam kupione i kilka razy miałam je na nosie), ale mam małą wadę -0.5 (przynajmniej taka była 2,5 roku temu), teraz nie badałam wzroku bo jakoś nie było kiedy, zrobię to po porodzie...
marzena9
Fanka BB :)
Hope ja powinnam ale nie cierpię badań u okulisty bardziej niż stomatologa i ginekologa razem wziętych. Więc jakoś zawsze mi nie po drodze... A poza tym we wtorek będę rozmawiać z ginem o moim porodzie i opcji SN to potem się najwyżej wybiorę. Bo do CC to okulista nie potrzebny. Nawet nie zamierzam sie przyznawać do wady bo mi do operacji każą szkła zdjąć i przy mojej ślepocie to nawet dziecka nie zobaczę. Przy pierwszym cięciu byłam w szkłach i żyję.
bra00721
U nas też rozpiętość rozmiarowo spora, lekarz wyliczył na ich podstawie średnią i powiedział, że jest ok.
Mam pytanie do okularnic, wszystkie badały się u okulisty?
hope ja jeszcze nie trafiłam do okulisty. całą ciążę wiedziałam, że trzeba iść, ale im bliżej do porodu tym dalej do lekarza ;/ z lenistwa. na co dzień chodzę w soczewkach podobnie jak marzena i właśnie zastanawiam sie jak to jest z nimi na porodówce, jak zachowuje sie oko w konfrontancji z wysiłkiem, czy soczewki nie zaszkodzą ? z drugiej strony nie wyobrażam sobie rodzic bez soczewek, bo nic nie zobaczę, a w okularach to chyba nie przejdzie ...
Ja też mam małą wadę, tylko -0,5 na każde oko i nie noszę okularów na stałe, tylko np. do samochodu, w kinie albo do oglądania tv, jak mi zależy żeby widzieć wyraźnie Wobec tego cc z tego powodu mi nie grozi. A ktoś wie czy po ciąży wada może się jakoś zmienić?
karolq8
No to ja juz po wizycie. Z mala wszystko wporzadku wazy 3380g dalej uparcie lezy posladkowo wiec jak nic nie zacznie sie dziac to 27 kwietnia zostane mama szkoda ze cesarka ale chociaz nie bede musiala niecierpliwie czekac;P Zostalo mi 12 dni;D
marzena9
Po ciąży i karmieniu wada lubi się pogłębić z braku witamin, wysiłku. Jak zęby. Ja mam soczewki całodobowe miesięczne, mięciutkie, których nie ściągam wcale więc przy porodzie mi nie przeszkadzają. Kiedyś okulistka mi mówiła, że w ciaży coś się z oczami dzieje, że nie tolerują soczewek i użyła terminu medycznego. I była zdziwiona, że mogę je nosić. Nie wiem o co jej chodziło. Na porodówce nie zamierzam się przyznawać do soczewek bo nie widzę ryzyka z tym związanego. A oczy to każda powinna zamykać jak prze.
Karolka gratuluję udanej wizyty i dorodnej córci. Szkoda, że się nie chce obrócić. Ale nie ma tego złego jak to mówią...Nie będziesz czekać
Karolka gratuluję udanej wizyty i dorodnej córci. Szkoda, że się nie chce obrócić. Ale nie ma tego złego jak to mówią...Nie będziesz czekać
Ostatnia edycja:
reklama