lepidoptera
Fanka BB :)
emikaa - ja niestety Ci nie pomogę, bo sama mam zazwyczaj zbyt niskie ciśnienie. Ale w trzeba bardzo uważać na nadciśnienie indukowane ciążą, więc lepiej jakoś to sprawdź.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie wiem czy Ci to pomoże, czy nie, ja mam całe życie tętno 90-100+ w ciązy również (przy cisnieniu 100/60 np) i podobno taka jest moja uroda nic sie nie da z tym zrobić, pytałam wielu lekarzy nie tylko mojego gina i nie ma się czym martwić. Ale skoro lekarka zaleca jakieś dodatkowe badania, to lepiej sie zapisać, zgłosić dla spokoju sumienia.Poradźcie ! bo już sama nie wiem co zrobić, chodzi o ciśnienie, a bardziej o tętno, ( ciśnienie mam w granicach +/- 130/80 )ale tętno ok 100 czasem do 105, cały czas ginka gadała że to normalne że podwyższone itp,ale ostatnio jej się wymyśliło że może jednak wybrać się do kardiologa, tylko że tak na wizytę w dogodnych godzinach ciężko trafić, a taki kardio pewnie od razu też nie zbada nic więcej tylko da skierowanie na ekg czy echo serca...i tu znowu trzeba rezerwować termin...czy któraś z Was miała, ma takie tętno i zostawia to tak jak jest...i wszystko jest ok ?
a mi szernera jak najbardziej no zobaczymy co powie ten dzisiaj...może oprócz zmierzenia, osłucha i będzie w stanie powiedzieć coś więcej...chyba taki specjalista jak posłucha bicia serducha to powinien wiedzieć czy bije ok,czy coś mu tam szumiemikaa ja też długo czekałam na echo, 1-y termin był za miesiąc na szernera. Nie po drodze była mi ta miejscówka, ale chciałam mieć z głowy.