reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Takie dziś wieści wśród Majówek, że nie będe sie rozpisywać. Napisze tylko, że z Małą wszystko o.k., waży ok. 2350, położona główkowo, nie jest owinięta pępowiną (póki co).

bra, nieciekawie wygląda tak różne zdanie dwóch różnych fachowców. Pewnie sama nie wiesz komu wierzyć. Cieszę się ze z Małą wszystko ok.
Ginka tipsy? A to dziwo. Pewnie próbki do sanepidu pod nimi przemyca.
dariaa, ja też nie miałam jeszcze KTG.
koniczynka, gratuluję dobrych wieści.
Kamcia, gratuluję udanej wizyty i satysfakcji z miłej "obsługi"
sil, lepi super wieści.

Ja niestety jestem wystraszona po mojej wizycie. Niby wszystko ok, ale po pomiarach wyszło, że główka i brzuszek pokazują 36 tydzień, ale kość udowa 32. To dość spora różnica. Ginka popatrzyła na mnie i męża i mówi że jesteśmy wysocy i nie wie skąd taka różnica pomiędzy główką a nogą. Zmartwiłam się bardzo, a mój mąż jak to facet panikował całą drogę i mnie nakręcał. Na poprzednim USG główka przeważała o 2 tyg, ale tłumaczyłam to tak że Mateusz też miał duży obwód głowy i zawsze czapki na jego wiek były Mu małe. Natomiast po tym USG nie wiem co myśleć. Ginka stwierdził, ze może być niska po prostu. Piszę niska, bo... wreszcie się dowiedziałam że mogę kupować sukienki!! Potwierdziła, że to dziewczynka.
Teraz mam się stawiać co tydzień na KTG (90 km mam) zawsze ze spakowaną torbą i codziennie mierzyć ciśnienie.

bra, nieciekawie wygląda tak różne zdanie dwóch różnych fachowców. Pewnie sama nie wiesz komu wierzyć. Cieszę się ze z Małą wszystko ok.
Ginka tipsy? A to dziwo. Pewnie próbki do sanepidu pod nimi przemyca.

hahahhaha dobre matusia ! :)

tobie gratuluję córeczki, można już cieszyć oczy różowymi ciuszkami :)
jesli chodzi o różnice w pomiarach, to tak się czasami zdarza, gdyby to było coś niepokojącego to ginka by wam powiedziała napewno :)

reklama
Do góry