reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Bra po pierwsze szyjka nie może się wydłużyć,po drugie długość szyjki zależy od sposobu i umiejętności jej mierzenia. Mój gin podczas usg pokazywał mi na mnie jak to działa i faktycznie wystarczy pod złym kontem ustawić sonde lub ją docisnąc i wynik jest fałszywy. Miałam taki sam przypadek jak pojechałam na izbe kiedyś i 2 tygodnie wcześniej na usg miałam szyjke 28mm a na izbie wyszło mu 34mm

reklama
Dziewczyny gratuluję wizyt, dzieci już duże i ciężkie, do porodu zostały tygodnie, myśle, że o wszystkie dzieci możemy być już spokojne. Nawet te najmłodsze są wystarczająco duże by dać sobie radę :-)

Cieszmy się ostatnimi chwilami ciąży:tak:

No i ja po wizycie. Szyjka krótka, pulchna ale zamknięta. Mała waży 3070g. Prawidłowo wszystko. Moje bóle brzucha wynikają z tego, że mała się trochę niefortunnie ułożyła, wszystko jest wy-naciągane, brzuch mocno opadł do tego jest bardzo duży, stawia się trochę. Za tydzień KTG i zobaczymy co dalej ale chyba spokojnie jeszcze dwa tygodnie, chociaż lekarz stwierdził że dzidzia spokojnie już sobie poradziłaby na zewnątrz :-) Ale co jak co badanie szyjki strasznie mnie bolało (aż podskoczyłam), aż strach pomyśleć co będzie przy porodzie....

daria ja miałam KTG ale w 1 ciąży:-D teraz też nie miałam i się nie zapowiada.. dopiero na porodówce jak mnie przyjmą do porodu:tak:

koniczynka gratuluję wizyty:-)

a ja opiszę o mojej wizycie.. jestem zaskoczona.. bo zaprosili mnie za tydzień:szok:
jak na tutejsze to bardzo wcześnie:-p no i na dodatek zrobią mi dowcipne badanie czy mam już rozwarcie:szok: pierwszy raz się z tym spotykam tutaj!!
z Vi to chodziłam na zwykłe wizyty i nawet dali mi po terminie tydzień czas wizyty bo miałam co 2 tygodnie,.. ale żeby co tydzień,.,, hehe fajnie .. ciesze się że teraz jakoś się dobrze mną zajęli:tak:
oczywiście"baby is very big" :sorry2: ciekawa jestem jak bardzo jest BIG:-p
wszystko dobrze główka w dole nisko usadowiona, ciśnienie ok.. chyba .. bo 120/68
no i poza tym nic więcej .... aaa no serduszko bije w normie...
i skoro kopie to wszystko ok...
zobaczymy co będzie za tydzień...

Koniczynka gratuluję wizyty :-) Patrzę na twój suwaczek i za kilka dni od twojego terminu urodziła się moja starsza :-) Z wagą 3500, niewiele twojej brakuje.

Dariaa ja miałam KTG tylko podczas pierwszego porodu i bardzo krótko, bo pogoniłam z nim pielęgniarkę :-p Kazała mi leżeć ale ból był nie do zniesienia, więc pogoniłam, postała z 15 minut, potrzymała i poszła.

Kamcia może w drugiej ciąży opieka jest nieco inna? Ale nie ukrywam martwiące jest określenie
"baby is very big". Jak ty ją urodzisz, żeby cię nie porozrywało dziewczyno, przy takich wymiarach... A jeszcze dokładnie tego nie sprawdzili, bez USG, średnio mi się takie coś podoba.

Ostatnia edycja:
no mnie też martw to ze mi nie zrobią usg.. no ale zobaczymy... dam radę ... a co :-p

a jeśli chodzi o częstw widzenie mnie to też się ciesze :)
w 1 ciązy takie miałam terminy że ho ho... jak poszłam w dzień terminu normalnego na badanie to kolejne mi ustalili za 2 tyg czyli jak byłam już 4 dni po porodzie:sorry2: więc już nie miałąm po co jechać... a teraz przynajmniej bęe wiedziec czy mam rozwarcie:cool2:

reklama
kamcia ale na jakiej podstawie oni stwierdzają, że jest "very big". niech ci zrobia najpierw usg a nie propagandę sieją ;)

koniczynka, super, że wszystko ok :)

a co do mojej szyjki to na tym etapie juz by mi nawet nie przeszkadzało, że jest skrócona :) nie martwiłabym się postępem skracania podczas porodu ;)

Ostatnia edycja:
Do góry