reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Gratuluję udanych wizyt :-)

Kamcia jakim cudem oni powiedzieli very big bez USG :confused:

Dariaa ja bym nie miała KTG zrobionego do tej pory, ale jak mi w zeszłą sobotę Antek się nie ruszał, to pojechaliśmy do szpitala i tam nam zrobili. A tak to moja ginka powiedziała, że jak chcę to w poniedziałki jest położna w jej gabinecie i można się umówić na KTG. Ale jeszcze się nie wybrałam. Może teraz w poniedziałek pójdę, bo na wtorek mam wizytę.

reklama
bra to masz z lekarzami, grunt że z małą ok :-)
daria, koniczynka, kamcia fajnie że wszystko ok, gratuluję wizyt!

Ja też miałam 1 ktg ze względu na łożysko. Jutro mam wizytę u mego gina a w sob. usg, potwierdzające stan łożyska. Nie mogę się doczekać.

A ja nie miałam KTG i w sumie nie wiem czy przed porodem będę miała - nie widziałam u mojej gin takiego sprzętu. Ale też prawda że rupieci jej ostatnio przybyło bo usg już na kozetce robi a nie na fotelu, dodatkowy monitorek dla mamusi jest a tatuś razem z nią może oglądać i o wszystko wypytać. Teraz idę na wizytę po świętach i zobaczymy, mam nadzieję że organizm jakoś już do porodu sie przygotowuje.

Mi robią KTG na każdej wizycie już od 30-tego tygodnia, ale wizyty mam cały czas aż do porodu co dwa tygodnie. Widać że co lekarz i co kraj to inne obyczaje.

Daria koniczynka kamcia gratuluje udanych wizyt

Bra ty to sie masz;) Ale teraz to juz nie ma sie czym przejmowac cale szczescie

Ja ktg mialam juz sporo razy ale tylko dlatego ze nie czulam malej i w szpitalu lezalam a przy wypisie kazali chodzic 2 razy w tyg az do wizyty a wizyte mam jutro i mam nadzieje ze wiecej nie bede musiala. Strasznie meczy mnie ktg nie moge dlugo ulezec a to trzeba az pol godziny;P

Dariaa ja tez jeszcze nie mialam KTG. Ale dzwonilam do poloznej i mam sie z nia umowic poczatkiem maja i wtedy mi zrobi.
mam tylko nadzieje,ze nic sie wczesniej nie zacznie...

bra , melia u nas to takie rzeczy mówią z macanki i mało kiedy się mylą.. tak samo to że jest głóką w dół.. itp...
dobrze mi brzuszek pougniatała i pwoiedziała...
z Vi też tak mówili.. i mieli rację ..
a też mają wgląd do wcześńiejszego usg z 32 tc c to mała miała już 2700 to raczej małe dziecko nie bedzie:-p

Witam,

i Wszystkim mamuśką gratuluję udanych wizyt.

Ja byłam wczoraj na wizycie kontrolnej po szpitalu... na dzień dobry waga, ciśnienie i Ktg.
Waga 61 :) ciśnienie książkowe, a na Ktg brak skurczy :D
U doktorka badanie i jest już wszystko w normie, tak mi powiedział. O nic dokładniej nie dopytywałam bo po co mam się stresować i szukać dziury w całym. Ufam swojemu lekarzowi. Dodatkowo pobrał mi próbki na jakieś tam bakterie żeby w trakcie porodu maleństwo nic nie złapało, no i jeszcze skierowanie na przeciwciała.

Mam jeszcze tylko przedłużone zwolnienie (po które mój M pojedzie w pon) i po nim dopiero na wizytę czyli pewnie jakoś po świętach :)
Mam nadzieję, że Emilka wytrwa do tego czasu spokojnie (dziś w razie "w" przepakowałam torbę do szpitala).

I nie muszę już leżeć :D ale biegać nadal mi nie wolno ;\

Damy rade byle do Maja :)

pozdrawiam

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Mi też w ciąży z Paulinką położna jak macała brzuch na szkole rodzenia to mówiła że duża córcia no i Paula urodziła sie 4 kg, więc one mają chyba jakieś swoje spooby

Do góry