reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Futrzaczku gratuluję dobrych wieści.

Hope ja też z założenia ostatni raz zaciążona. I wiem co czujesz bo mi też czasem tak trochę żal. Nie lubię ostatnich razy tak samo jak pierwszych ;) Gratuluję utrzymanej na stałym poziomie szyjki. A co do Twojego niedowierzania odnośnie laba to ja też mam takie labor ale w szpitalu i też szok można przeżyć bo nie dość, że piguły miłe, jak idzie się z małym dzieckiem to ekstra ściągają z neonatologii pigułę doświadczoną żeby malucha nie kłuć za bardzo, do tego wyniki jak się poprosi to są w ciągu godziny (jak są ludzie albo mają dużo zleceń na bloki)a jak jest spokój to w kilka minut. I do tego na drzwiach wejściowych wielkimi wołami napisane, że z dziećmi wchodzi się bez kolejki - więc żadna mafia geriatryczna nic nie burczy i prosić się nie trzeba łaski. Tylko daleko mam do nich bo musiałabym ekstra jechać 7 km na drugi koniec miasta :(

reklama
Hope - ja teraz dostałam Biofer, ale biorę dopiero jeden dzień. Na opakowaniu pisze że nie ma działań ubocznych właśnie jak mdłości czy zaparcia. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Gratuluję udanych wizyt:-)!
jaipur - bez paniki!
Hope - tak, jak pisze Futrzaczek - nigdy nie wiadomo, co życie nam przyniesie ;-)

Byłam dziś na kolejnym KTG, ale nie nasłuchałam się za bardzo serduszka, bo aparat był chyba na maxa wyciszony, a nad głową grał mi telewizor, bo u nas badanie jest na jednej z sal patologii ciąży... W kazdym razie zapis KTG dobry, a na obrzęki (wyglądam i czuję się jak prosiak hehe) dostałam garść "złotych rad" od pani doktor, typu dieta bezsolna itp. oraz skierowanie na badania moczu.

Dzięki za rady odnośnie miękkiej szyjki. Uspokoiłyście mnie, a nawet uradowałyście, pisząc, że poród może będzie łatwiejszy ;-)

Lepi myślę, że będziemy Ci jeszcze zazdrościć tej miękkiej szyjki ;) Tylko uważaj na siebie tak na wszelki wypadek żeby nie było, że od miękkiej szybko dojdziesz do skróconej ;)

Gratuluje udanych wizyt!
Ja po dzisiejszej wizycie:mała waży 2400g więc od ostatniego badania niedużo przybrała(ostatnio 2000g)ale musze leżeć 2 tyg:(mam skrócona szyjkę do 17mm ale na całe szczęście zamknieta:)i dlatego mam leżeć 2 tyg bo po tych 2 tyg to już moge rodzic.troszkę mnie to zszokowało bo jeszcze miesiąc miałam być w ciąży a tu takie niespodzianki.Chociaż kto wie może dotrwam do maja:)

bea to teraz leż i odpoczywaj!! wszystko dla dobra dzidzi..
a czy mało przybrała.. niektóre dziei rodza się mając 2200..
a teraz pod koniec ciąży wszystkie dzieci mniej pzybierają więc nie masz się o co martwić:tak:

Rany, dziewczyny, jak tak czytam co tu się dzieje u nas to aż mnie strach ogarnia:-) Wydaje mi się, że to tak niedawno było, jak sobie opowiadałyśmy, że widziałyśmy małą fasolkę na usg i słyszałyśmy pierwszy raz bicie serduszka, a tu już wszystkie się bardziej lub mniej do porodu szykujemy:szok: Matko, jak ten czas leci!:tak:
Wszystkim zadowolonym z wizyt mocno gratuluję, a za resztę trzymam kciuki, żeby wszystko było ok:-)

reklama
Do góry