reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
BYłam dzis u mojej gin. Najpierw sie nastałam w kolejce do lab po wyniki z piątku. Cukier mi wyszedł po 2 godzinach 75 glukozy 147 i nic mi nie powiedziała prócz tego ze troche za wysoki. (nie wiem czy coś z tym robić czy nie) Za to w moczu coś nie tak i zapisała mi jakieś tabsy na tydzień, dodatkowo się dziwiła że nie męczą mnie żadne objawy z tym związane.
Zwątpiłam w umiejętność pani dr obsługi usg, miała nowy sprzęt i się trochę motała dzisiaj. Narobiła zdjęć, a potem jej drukowanie nie wyszło - druknęła sam raport. Przy badaniu z szyjką wszystko ok, pozamykane co trzeba, dno macicy bardzo wysoko - co świadczy o dużej ciąży. Będzie spooore bobo...

emikaa, pocieszyłaś mnie, bo mi ginka wczoraj powiedziała, że dzieciątko ma dużą główkę, a ja na to że Mateusz też miał dużą i Ona powiedziała że ok, ale w nocy to miałam jakieś omamy i co się przebudziłam to brzmiał mi ten głos "duża główka, duża główka" i się trochę bałam co to znaczy. Jestem w 31 tyg a główka wyszła też jak u Ciebie na 35.
jolka, moja tez się obróciła główką w dół, ale u mnie cesarka postanowiona.
paulineczka, super że wszystko ok
adeczka, nastawienie jest najważniejsze, dobrze że jesteś taka dzielna.
bra, mam nadzieję, że to już koniec skracania i się szyjka opamięta wreszcie - trzymam kciuki za to.
karolka, świetne wieści
młoda, może miała zły dzień ta lekarka, lekko zakręcona z tego co piszesz.

U mnie ok, tabletki na obrzęki biorę nadal, do tego jakieś Aspangin (czy coś takiego) na te bóle na dole no i te przeklęte bakterie znów zaatakowały, choć cytologia w normie, ale globulki dostałam. Mała ma 1817 g i nie wiem nadal czy to na 100 dziewczynka. Dla chłopaków dostałam płytkę z badania USg 2d, żeby sobie w domku zobaczyli.

Cześć,Wam majóweczki dawno się nie odzywałam ale nie mogłam sie jakoś zebrać:) U mnie też jest tak sobie mam te skurcze przepowiadające( nie są regularne), ale występują kilka razy na dzień. Pani gin kazała mi dużo odpoczywać. A pani położna nastraszyła mnie,że wcześniej urodzę:( W tą niedzielę jadę na spotkanie z położną( kazała się pokazać:) Mam zabrać ze sobą mojego Wiktorka, bo chce zobaczyć jak to ona nazwała:''nasze wspólne wypociny";) Moja Igusia fika koziołki, cały czas mi dokucza:) Wydaje mi się,że jest główką do dołu, bo jak ma czkawkę to właśnie czyję to tak nad samą...:) Ja mam wizytę 29 i będę miała już USG- nie mogę się doczekać. Ale najbardziej się boje tego,że mała nie będzie główką do dołu;(
Wiecie co moja koleżanka właśnie wczoraj urodziła ( miała termin na 20 kwietnia) urodziła w 35 tyg. naturalnie i wszystko z nimi jest oki. Mała dostała 8/9 punktów tyle,że leży w inkubatorze. Miała 2300 i 46 cm, a jej mamusia jest bardzo malutką i drobniutką kobitką.

WIĘC W SUMIE TE, KTÓRE SIĘ TERAZ MARTWIĄ O PRZEDWCZESNY PORÓD TO GŁOWA DO GÓRY:) WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE!!!

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki za Was , wszystko bedzie dobrze :)

Ypra ja tak samo jak Ty mam dzis wieczorem wizyte i juz chodze podekscytowana i lekko zestresowana..

jestem po wizycie szpitalnej..
i oto co się dowiedziałam :-)
z małą wszystko ok...
lekarka się śmiała że ma dłuugie nofi bo wychodzą ponad wszystkie normy(tak samo jak u VI)
jak pokazała mi że waga też ponad norme i zerknęłam czy napisane ile bo nic nie móiła .. no i zauważyłam ze ma 2,7 czyli całe 300g mniej niż Viki w tym czsaie miała:-p
do tego co jeszcze... serduszko bije w normie
aha mocz ok ...
krew mi pobrali i przy okazji ponownie pobrali na cholestazę ciążową (pewnie żeby się upewnić że nie mam)
a termin mam już nie o tydzięń do przodu a o 2 tygodnie czyli gdzieś na 18 kwietnia (choć ja w to nie wierzę bo wiem ze urodze w terminie tak jak VI miałam wczesniej niby rodzić a urodziłam 2 tyg po terminie mimo ze duza była)

no i następna wizyta 13 kwietnia:tak:

reklama
Kamcia no to niezłego klocuszka nosisz w sobie:) gratuluję udanej wizyty :)

Młoda i piękna, Ania, Matusia gratuluję udanych wizyt:)

Ostatnia edycja:
Do góry