reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Kamcia jakby tak ten termin z usg miał być wiążący to na następnej wizycie powinnaś usłyszeć, że zaraz rodzisz :) A poza tym nie przysługuje Ci kwiecień, bo jak tak dalej pójdzie to z majówek zostanę jedynie ja na maj :p A wtedy się obrażam i nie gadam z Wami, idę do innej piaskownicy :p

Gratuluję udanych wizyt oczywiście.

reklama
Kamcia niezły kaliber ta Twoja "mała" nic tylko gratulować! terminu w sumie też, możesz być pierwsza, ktoś musi:-D
Bp jednak bym wolała być majówką, bo majówki są pod szczęśliwą gwiazdą.Jak mamusia:-D (ja jestem z 21 maja- chyba mandrzejczuk ma termin tak).

Kobitki gratuluję udanych wizyt :-)
Kamcia ale Twoja córeńka duża :-)
Ja również miałam dziś wizytę. Do luteiny i cordafenu gin dołożył jeszcze Aspargin 2*1, AFI= 5,52, ale powiedział mi że dopóki jest ponad 5 to ok. Ola ułożona główkowo, następna wizyta za 2 tyg, ale zastanawiam się czy tak dla "spojności" nie pojechać do Opola do cioci, która jest gin i zobaczyć co ona powie.

Ja też nie mam zamiaru się z maja wypisać:) Na ostatniej wizycie gin mi mówił, że termin z USG tak naprawdę jest wiarygodny tylko na początku ciąży, a teraz już nie warto się nim sugerować, bo dzieciaczki po prostu w różnym tempie się rozwijają i każde inaczej rośnie. Tak naprawdę pewnie niewiele z nas zostanie kwietniówkami:)
Gratuluję udanych wizyt, a za te z Was gdzie jest coś nie tak - trzymam mocno kciuki:) Trzymajcie się dzielnie:)

Ja tez juz po wizycie :)
Z mała wszystko dobrze :) Serduszko ok, przekroj brzuszka ok, przeplyw pepowinowy ok, wody plodowe tez ! Szyjka macicy ladnie pieknie, Ogolnie wszystko extra !
Wazy juz 2049g :-) i daje to o tydzien szybciej termin niz wg OM, czyli pokazalo ze jestem w 33 tyg a wg suwaczka 32
Jedynie jestesmy troche zawiedzeni bo trzymała cały czas nozki na glowie, zaslonila sie cala i nie bylo nic widac buzki ! :-( A tak nie moglismy sie doczekac kiedy ja zobaczymy. Widac bylo tylko dwie "wielkie stopy" i ani zadnego zdjecia nie wydrukowala ani nie nagrala badania na plytke tak jak zawsze to robi..
Nastepna wizyta za 3 tygodnie czyli 6kwietnia . I dopiero pozniej powtorzymy badania krwi bo jak na razie sa bez zmian mimo lekow, ale powiedziala ze tak szybko to sie nie unormuje i mam caly czas brac ten Sorbifer .
Ale najwazniejsze ze wszystko jest z niunią w porzadku! :-)

Ja tez urodzona 21 maja tak jak Jaipur, i masz ten sam problem co ja - wg niektorego kalendarza jestes byk a innego bliznieta, co ? :)

reklama
Dariaa gratuluję udanej wizyty, szkoda że mała pokazała numer stopy:) ale bądźmy dobrej myśli,następnym razem się pewnie pokarze :)

Do góry